Žemės ūkio ministerija ieško projekto vadovo, atsakingo už jos perkėlimą į Kauną | Kas vyksta Kaune

Žemės ūkio ministerija ieško projekto vadovo, atsakingo už jos perkėlimą į Kauną

BNS 2018/09/18 11:28
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Žemės ūkio ministerija ieško projekto vadovo, atsakingo už ministerijos perkėlimą į Kauną. Paraiškų konkursui laukiama iki spalio 5 dienos.

Būsimas projekto vadovas turi turėti aukštąjį universitetinį verslo ir vadybos išsilavinimą, ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamojo darbo patirtį.

Premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad kol kas nėra galutinės datos, kada ministerija bus perkelta į Kauną. Tačiau patikino, kad procesas vyks, kol dirbs ši Vyriausybė.

„Visiškai buvo nuspręsta, tada, kai tokios programinės nuostatos buvo įrašytos tiek į rinkiminę, tiek į Vyriausybės programą. Ir tai bus realizuota. Terminai nėra labai svarbu – kuriuo metu, svarbu, kad būtų padaryta Vyriausybės darbo kadencijos metu“, – žurnalistams Seime antradienį teigė premjeras.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys anksčiau sakė, kad ministerijos perkėlimas yra svarbus dėl regioninės politikos, nes visa Lietuvos centrinė vykdomoji ir įstatymų leidžiamoji valdžia yra suformuota keliuose kvadratiniuose kilometruose. Be to, anot jo, ministerija Kaune būtų patogesnė ūkininkams, nes Kaunas yra arčiau Lietuvos vidurio.

Anksčiau skelbta, kad ministeriją planuojama perkelti į Kauną kitų metų pabaigoje – 2020 metų pradžioje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA