Savaitgalio šventės kulminacija – apdovanoti aktyviausi Kauno jaunuoliai | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio šventės kulminacija – apdovanoti aktyviausi Kauno jaunuoliai

Organizatorių nuotr.

Rugsėjis Kaune – ne tik mokslų, studijų, bet ir švenčių metas. Praėjusį savaitgalį mieste praūžė kasmetinės „Jaunimo dienos“. Pačiame miesto centre kauniečiai linksminosi stebėdami įvairius pasirodymus, dalyvavo dirbtuvėse, lankėsi meno erdvėje, o dvi dienas trukusią šventę vainikavo tradicija tapę Jaunimo apdovanojimai.

Kaip ir kasmet, kandidatus metų jaunimo apdovanojimams galėjo siūlyti patys kauniečiai. Jaunuoliai buvo nominuoti net aštuoniose kategorijose: „Metų savanoris“, „Metų Kauno jaunimo ambasadorius“, „Metų iniciatyva“, „Metų jaunimo komanda“, „Metų jaunimui draugiškas verslas“, „Metų moksleivis“, „Metų studentas“ bei „Metų jaunimo lyderis“.

Po įtempto kauniečių balsavimo šeštadienį Nepriklausomybės aikštėje buvo pagerbti šių metų laureatai. „Metų savanorio“ titulas atiteko Pauliui Bašinskui, spėjusiam energingai imtis savanorystės tiek Kauno oro uoste, Kauno turizmo informacijos centre „Kaunas IN“, tiek ir sporto renginiuose – Lietuvos atvirajame 3×3 čempionate, „Kaunas Challenger“ turnyre, įvairiuose triatlono renginiuose, Kauno „Žalgirio“ rungtynėse, bei U16 Europos merginų krepšinio čempionate.

„Metų Kauno jaunimo ambasadoriumi“ tapo Žilvinas Mažeikis, sukūręs visoje Europoje naudojamą žaidimą, padedantį jaunuoliams rengti „Erasmus“ paraiškas, o „Metų iniciatyvos“ apdovanojimą atsiėmė gausi taip pat šį savaitgalį vykusio atviros kultūros festivalio „Kaunas opener“ komanda. Jaunimui draugiškiausiu verslu tapo informacinių technologijų įmonė „Hostinger“, įdarbinanti daugybę jaunų kauniečių ir leidžianti jiems dar studijų metais įsilieti į darbo rinką bei tobulinti profesinius gebėjimus.

Stipriausia „Metų jaunimo komanda“ buvo pripažinta Viešoji įstaiga „Gerumo rankos“. Organizacijos įkūrėjai savo laisvą laiką skiria jaunuoliams, skatina savanorystę, bendruomeniškumą bei ugdo jaunimo socialinius įgūdžius.

„Metų moksleivio“ titulą šiemet pelnė Gediminas Kaminskas, aktyviai veikiantis nevyriausybinėse organizacijose, o „Metų studento“ – Modestas Žukauskas, kuris spėja ne tik mokytis, bet ir prisidėti prie idėjų kūrimo gražinant savo gyvenamąjį rajoną. Už darbą su nesimokančiais ir nedirbančiais jaunuoliais bei indėlį į jaunimo politiką „Metų jaunimo lyderio“ statulėlė įteikta Gabrielei Markūnaitei.

Apdovanojimų ceremoniją paįvairino ir Nepriklausomybės aikštę naktine šokių erdve pavertė muzikinės grupės „Wolfsome“, „Despotin‘ Fam“ ir „Junior A“.

Šiemet Jaunimo dienos – ypatingos. Jaunatviškiausią metų savaitgalį didelis dėmesys buvo skiriamas kultūrinėms veikloms. Specialiai joms skirtoje erdvėje jaunuoliai galėjo sutikti spektaklių personažų, įsilieti į diskusijas apie ekologiją, sudalyvauti filmų peržiūroje ar piligriminėje pojūčių kelionėje.

Savo paviljonus prie soboro įrengusios organizacijos kvietė išbandyti įvairių veiklų – nuo tatuiruočių gamybos, dronų lenktynių iki apsilankymo virtualioje realybėje ir robotų kautynių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA