Birštono kurortas atnaujino kulinarinį žemėlapį: dėmesys ir gyvūnų mylėtojams (foto) | Kas vyksta Kaune

Birštono kurortas atnaujino kulinarinį žemėlapį: dėmesys ir gyvūnų mylėtojams (foto)

Organizatorių nuotr.

Daug kas patvirtins, kad geras poilsis yra neatskiriamas nuo gero maisto. Pastaruosius kelerius metus Birštone aktyviai vystoma maitinimo vietų pasiūla. Nemuno kilpų vingiuose esančiame  kurorte šiuo metu veikia 30 maitinimo įstaigų, kurių pristatymai nugulė antrus metus iš eilės leidžiamame „Birštono kulinariniame žemėlapyje“.

Šiuo metu Birštono kurortas skaičiuoja net 30 vietų, kuriose galima pavalgyti, pasimėgauti kava, desertais ar tiesiog atsigaivinti. „Birštono kulinariniame žemėlapyje“ sužymėtos vietos padės Birštono gyventojams ir svečiams lengviau išsirinkti, kur verta apsilankyti.

Maitinimo įstaigų įvairovė pritaikyta įvairiems poreikiams ir progoms: restoranai, kavinės, barai, picerijos, burgerių kavinės, užkandinės. Kai kurios iš jų veikia tik šiltuoju metų laiku, tačiau šilta rudens pradžia leidžia prognozuoti, kad šiemet sezonas tęsis ilgiau nei įprasta.

Kulinarinio konkurso nugalėtojai ieškantiems geriausių

Jau tampa tradicija, kad pavasarį Birštone organizuojamas kulinarinis konkursas, kuriuo siekiama formuoti išskirtines kurorto gastronomines tradicijas, paskatinti čia veikiančias maitinimo įstaigas atsinaujinti, kūrybiškai pažvelgti į svečiams siūlomą valgiaraštį ir sklandžiai pasiruošti artėjančiam vasaros sezonui.

Atnaujintame leidinyje pristatomi prizinių vietų nugalėtojai trijose kategorijose: geriausias užkandis, karštasis patiekalas ir desertas.

Specialus dėmesys vegetarams ir veganams

Leidinyje pristatomos ne tik vietos, ruošiančios geriausiais pripažintus patiekalus, bet ir visos kurorto maitinimo įstaigos. Greta kiekvienos pristatymo išskirta tai, kuo restoranas, kavinė ar baras skiriasi nuo kitų, įvardinti firminiai patiekalai ir jų atsiradimo istorijos.

Žemėlapis Birštone padės orientuotis ir specifinių poreikių turintiems svečiams – vegetarams, veganams, netoleruojantiems tam tikrų produktų. Čia taip pat pažymėtos vietos svečiams, kurie į Birštoną atvyksta su augintiniais ar žaidimų visada trokštančiais vaikais.

„Birštono kulinarinį žemėlapį“ platina Birštono turizmo informacijos centras ir kitos viešos kurorto vietos. Šiuo metu išleista lietuviška versija, tačiau leidinys netrukus bus išleistas anglų, rusų ir latvių kalbomis. Visos Birštono kurorto maitinimo vietos internetu pasiekiamos čia.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA