Į rinką įsilieja didžiausias „Apple“ telefonas | Kas vyksta Kaune

Į rinką įsilieja didžiausias „Apple“ telefonas

delfi.lt 2018/09/13 22:02
„Apple“ nuotr.

Trys išmanieji telefonai ir išmanusis laikrodis – toks kiekis „Apple“ produktų buvo pristatyti Kupertino būstinėje esančioje Steve‘o Jobso auditorijoje. 

„Apple“ vadovas Timas Cookas renginį pradėjo pristatydamas išmanųjį laikrodį „Apple Watch Series 4“. Įrenginys padės ne tik nuolat būti pasiekiamu, bet ir pasirūpinti sveikata. Pavyzdžiui, laikrodis fiksuos širdies veiklą: pastebėjęs širdies ritmo sutrikimus, perspės apie tai ir patars apsilankyti pas gydytoją. Laikrodis net galės užfiksuoti prieširdžių virpėjimą. Taip pat įrenginys galės išmatuoti širdies darbą ir net padaryti kardiogramą.

Naujasis išmanusis laikrodis yra didesnis nei prieš tai išleistas modelis, turi geresnę garso sistemą ir didesnės raiškos ekraną.

Didžiausias „iPhone“ modelis

„Apple“ atstovai pristatė ir labiausiai laukiamus naujuosius išmaniųjų telefonų modelius. Kaip ir spėliojo technologijų žinovai, naujieji telefonai pavadinti „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“. Abu telefonai yra vienodų techninių specifikacijų, išskyrus jų ekranus. „iPhone Xs“ turi 5,8, o „iPhone Xs Max“ net 6,5 colių OLED ekraną. Tai didžiausias „Apple“ išmanusis telefonas. Naujasis „Super Retina“ ekranas palaiko 458ppi pikselių tankį. Ekrane palaikomi HDR10 ir Dolby Vision, tačiau dinaminis diapazonas padidintas 60%.

Kaip teigia „Apple“, naujasis „A12 Bionic“ mikroschemų rinkinys turėtų pranokti „Android“ flagmanų funkcijas. Tai pirmasis 7nm lustų rinkinys, kuris pateks į rinką. „Huawei“ tik pristatė Berlyne savo lustą, o telefono sulauksime tik kitą mėnesį.

Praėjusių metų mikroschemoje buvo dviejų branduolių neuronų variklis, o „A12 Bionic“ išsiskyria iki aštuonių šerdžių. Senas variklis gali įveikti 600 milijardų operacijų per sekundę, kai nauja versija gali atlikti net 5 trilijonus operacijų per sekundę.

Naujieji branduoliai yra 15% greitesni ir veikia 40% efektyviau nei „A11“ branduoliai. Mažų branduolių galia buvo padalinta per pusę. „GPU“ siūlo 50% didesnį našumą ir didesnę atminties pralaidumą.

Apsauga nuo dulkių ir vandens dabar turi IP68 sertifikatą ir gali išbūti po vandeniu iki 2 metrų gylio 30 min.

Technologijų gerbėjai pastebėjo, kad naujieji modeliai labai panašūs į praėjusių metų telefoną „iPhone X“. Pagrindiniai skirtumai yra spalva, kuri dabar yra auksinė, o „iPhone Xs Max“ yra didžiausias kada nors kompanijos išleistas modelis.

Atnaujinta kamera

„Apple“ taip pat teigia, kad naujieji modeliai turi yra visiškai naujas kameros sistemas. Specifikacijos iš esmės yra tokios pačios – plataus kampo ir teleobjektyvo galinėse kamerose tiek 12 megapikselių jutikliai su optiniu vaizdo stabilizavimu.

Pagrindinė plataus kampo kamera turi visiškai naują jutiklį su didesniu pikseliu skaičiumi – 1,4 μm, nuo 1,22 μm. Diafragma lieka f/1,8. Antra kamera naudoja taip pat 12MP jutiklį tik su f/2.4 diafragma ir 2x optiniu priartinimu su optiniu vaizdo stabilizatoriumi.

„iPhone Xs Max“ modelyje įmontuota didžiausia iki šiol „Apple“ sukurta baterija. Skelbiama, kad ji veiks pusantros valandos ilgiau nei pernykščio modelio. O „iPhone Xs“ baterija veiks pusvalandžiu ilgiau.

Didžiausia naujovė – „iPhone Xs Max“ modelyje bus galima naudoti dvi SIM korteles, o „iPhone Xs“ vieną SIM kortelę ir vieną eSIM.

Naujuose telefonuose panaudotos perdirbtos medžiagos, pavyzdžiui, plastikas ir kitos senų telefonų dalys. Tai sumažina pasaulyje vis senkančių brangiųjų metalų poreikį.

Galiausiai pristatytas ir trečiasis „iPhone Xr“ modelis, kuris dar vadinamas ekonominiu. Jis turi 6,1 colio „Liquid Retina“ ekraną, vieno objektyvo 12 MP kamerą.

Visi trys modeliai turi patobulintą veidų atpažinimo sistemą „Face ID“.

Lietuvoje naujaisiais „iPhone“ telefonais bus prekiaujama nuo rugsėjo 28 dienos.

Ekspertų prognozės ir spėlionės

Ekspertai atspėjo, kad „Apple“ pasiūlys tris 2018-ųjų laidos „iPhone“ modelius, kurių dizainas primins pernai pasirodžiusio „iPhone X“ stilių.

Kadangi konkurencija telefonų rinkoje anaiptol neslopsta, buvo spėliota, kad galbūt „Apple“ galėtų nustebinti pasiūlydama trijų objektyvų kamerą didesniame „iPhone Xs“ modelyje – panašią į tą, kuri veikia „Huawei P20 Pro“. Deja, tai taip ir liko tuščiomis viltimis.

Ekspertai tikėjosi, kad gal jau atėjo metas ir pikselių skaičiaus šuoliui? Tačiau naujieji „iPhone“ telefonai turi 12 megapikselių kameras, tas 16–19 megapikselių vis dar lieka svajonėse.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA