Pasiruošimas popiežiaus vizitui įsibėgėja: Santakoje kyla milžiniška scena | Kas vyksta Kaune

Pasiruošimas popiežiaus vizitui įsibėgėja: Santakoje kyla milžiniška scena

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Santakos parkas popiežių bei susirinkusius jo pamatyti pasitiks dar labiau pasikeitęs: iškils grandiozinė scena, bus išdėstyti ekranai, o teritorija, kurioje vyks šv. Mišios – aptverta.

„Santakos parke vyksta baigiamieji darbai, rangovas tvarko ir atlaisvina teritoriją, išveža nereikalingą gruntą, akmenis“, – paklausus, ar spės parką atnaujinantys darbininkai apsisukti iki garbingo svečio atvykimo, „Kas vyksta Kaune“ sakė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Šv. Mišias ves masinei auditorijai

„Mano žiniomis, išdalinta apie 90 tūkst. kvietimų į šv. Mišias, tačiau svarbus ne tas skaičius ir ne minios – laukiamas kiekvienas. Kviečiame atvykti visus ir tikimės, kad jie vienaip ar kitaip ras vietos“, – mintis dėstė Santa Kančytė, LVK Pasiruošimo popiežiaus vizitui komiteto atstovė spaudai.

Jos teigimu, teritorija, kurioje vyks apeigos, bus aptverta: į sektorius galės patekti kvietimus turintys ir iš anksto internetu užsiregistravę žmonės.

Visgi, laukiami ne tik nemokamus kvietimus turintys žmonės, bet ir jų neturintys, nes, kaip patikino S. Kančytė, kažkur pamatyti Šventąjį Tėvą ir būti susitikimo dalimi jie vis tiek galės.

Kaip žinia, po šv. Mišių, šiek tiek vėliau, popiežius važiuos papamobiliu pro Rotušės aikštę į Kauno arkikatedrą baziliką. Todėl Pasiruošimo popiežiaus vizitui komiteto atstovė patarė nepraleisti progos sudalyvauti šiame džiugiame susibūrime.

Jeigu smarkiai prisiartinti prie Pranciškaus ir nepavyks, jį prie žmonių artins Santakoje bei Senamiestyje išdėstyti ekranai.  Vieną jų, nurodė S. Kančytė, planuojama pastatyti prie „Daugirdo“ viešbučio, kitą – Rotušės aikštėje. Dar vienas turėtų iškilti prie Kauno arkikatedros bazilikos.

Papamobilio maršrutas ir ekranų išdėstymas Senamiestyje / „Popiežiaus vizitas“ nuotr.

Padės orientuotis renginyje

Orientavimąsi žmonių minioje palengvins schemos, kurios bus paskelbtos artimiausiu metu. Jose bus sužymėti ekranai, Šv. Mišių sektoriai, patikros vartų vietos.

Pašnekovė teigia, kad didelės lentos su schemomis taip pat lauks atvykus į renginį. Žmonės, matydami kvietime įrašytą sektorių, jo vietą galės rasti pagal šiuos žemėlapius.

Tokios svečių gausos laukiančioje teritorijoje, pasak R. Savickienės, iki vizito bus atlikti visi numatyti darbai. „Antras rekonstrukcijos etapas prasidės nuo spalio 2 dienos“, – informacija pasidalijo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

Visa aktualiausia informacija apie susitikimus su Katalikų Bažnyčios vadovu pateikiama popiežiaus Pranciškaus vizito portale.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA