Milijoninių permokų dėka Kaune 3 metams sumažėjo šildymo kaina | Kas vyksta Kaune

Milijoninių permokų dėka Kaune 3 metams sumažėjo šildymo kaina

VKEKK 2018/09/13 18:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) nustatė AB „Kauno energija” bazinę šilumos kainą naujam 3 metų reguliavimo periodui – 4,17 ct/kWh (be PVM), t. y. 8,3 proc. mažesnę, palyginus su dabar galiojančia (4,55 ct/kWh be PVM).

Komisija taip pat konstatavo, kad ankstesniais laikotarpiais AB „Kauno energija” dėl kuro kainų ir įsigyjamos šilumos sąnaudų neatitikties vartotojams faktiškai taikytoje šilumos kainoje gavo papildomai 14 mln. 602 tūkst. pajamų, kurios bus grąžintos vartotojams, mažinant šilumos kainą ateities laikotarpiais.

Taip pat, Komisija nepripažino 1 mln. 95 tūkst. Eur AB „Kauno energija” sąnaudų, kaip būtinų šilumos tiekimo veiklai vykdyti.

2013–2017 m. AB „Kauno energija” į šilumos ūkį investavo daugiau nei 52,2 mln. Eur, iš jų beveik 8,9 mln. Eur. – ES struktūrinių fondų parama. Didžiausios investicijos atliktos rekonstruojant šilumos tiekimo tinklus ir didinant atsinaujinančių energijos išteklių dalį kuro struktūroje.

Petrašiūnų katilinėje dujomis ir mazutu kūrenamas garo katilas buvo pakeistas dviem vandens šildymo katilais, kūrenamais biokuru, Šilko katilinėje įrengtas biokuru kūrenamas vandens šildymo katilas su kondensaciniu ekonomaizeriu, rekonstruota Inkaro katilinė ir kt. 2018–2020 m. bendrovė planuoja įgyvendinti investicijų už 16,5 mln. Eur, iš kurių beveik 10 mln. Eur sumą ketinama skirti šilumos tiekimo tinklams rekonstruoti.

AB „Kauno energija” kuro struktūroje didžiausią dalį – 85 proc. – sudaro biokuras. Bendrovė šilumą tiekia Kauno ir Jurbarko miestuose bei dalyje Kauno rajono, šiluma aprūpinami 118 404 vartotojai (97 proc. yra gyventojai).

VKEKK, kad naujos AB „Kauno energija” šilumos kainos įsigalios bendrovės valdybai patvirtinus šilumos kainos dedamąsias pirmiesiems bazinės kainos galiojimo metams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA