Dainavos mikrorajone „nutūps“ istorinio skrydžio lėktuvas: kauniečiai kviečiami susiburti | Kas vyksta Kaune

Dainavos mikrorajone „nutūps“ istorinio skrydžio lėktuvas: kauniečiai kviečiami susiburti

BERTA BANYTĖ 2018/09/12 14:16
Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Nuo pirmadienio Dainavos mikrorajone aktyviai verda veiksmas. Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai fiksuoja besikeičiantį vieno iš V. Krėvės prospekte stūksančių daugiabučių fasado vaizdą. Ant sienos netruks „nutūps“ istorinį skrydį menantis lėktuvas.

„Ant V. Krėvės prospekte 19 numeriu pažymėto namo gimsta naujas piešinys“, – šypteli kaunietis Gediminas.

Skaitytojas nufotografavo prie išorinės minėto daugiabučio sienos plušantį gatvės menininką, kuris nugalėjęs aukščio baimę ir pakilęs keltuvu spalvina pilką namo fasadą. Ant pastarojo ryškėja eksperimentinio lėktuvo „Lituanica“, su kuriuo per Atlantą skrido S. Darius ir S. Girėnas, kontūrai.

Lėktuvo „Lituanica“ piešinys / Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

1933 metais neaiškiomis aplinkybėmis sudužęs ir likus nedideliam atstumui neįveikęs vandenyno platybių, lėktuvas netrukus „nutūps“ Dainavos mikrorajone. Tuo pasirūpins lietuvis gatvės menininkas Timotiejus Norvila („Morfai“) su svečiu iš Kipro Achilleas „Paparazzi“.

Pasak „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022“ (KEKS) projekto „Fluxus Labas“ Dainavos rajono agentės Editos Štreimikienės, menininkas T. Norvila, laimėjęs programos „Iniciatyvos Kaunui“ konkursą ir gavęs Kauno miesto savivaldybės paramą, įvyvendina savo idėją V. Krėvės prospekte jau nuo pirmadienio.

„Menininkas gavo leidimus ir pats pasikvietė į pagalbą svečią iš Kipro. Buvo siūloma rinktis iš kelių piešinių variantų: Vaižgantas, sėdintis ant suolelio su šunimi, Maironio biustas ir kitų. Tačiau namo Krėvės prospekte 19 pirmininkas su gyventojais pasirinko, jog ant daugiabučio fasado norėtų matyti S. Dariaus ir S. Girėno lėktuvą“, – meno kūrinio užkulisines detales atskleidžia ji.

T. Norvila paklaustas apie tai, kodėl savo idėjos realizavimui pasirinko Dainavos mikrorajoną, menininkas paminėjo, jog šiame mikrorajone esti labai daug pastatų ir mažai gatvės meno bei spalvų, paaiškino pašnekovė.

„Norime bendruomenės narius supažindinti su menininkais. Pastarųjų dienų vyksmu jau susidomėjo ir aplinkiniuose kiemuose gyvenantys vaikai. Vakar padėjo iškabinti skelbimus, informuojančius apie renginį. O šiandien jie gelbsti kūrėjams paduodami dažų flakonėlius. Į procesą įsitraukia ir kiti gyventojai. Jie smalsauja, kas ir kodėl čia vyksta. Žiūri pro langus ir džiaugiasi“, – šypteli E. Štreimikienė.

Lėktuvo „Lituanica“ piešinys / Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Artimiausiu metu abu menininkai ketina nuvykti ir į Lietuvos aviacijos muziejų, kuriame jie galės savo tapomą eksponatą išvysti realiai ir pasisemti įkvėpimo.

Šiandien, trečiadienį, nuo 18-21 val., į susitikimą prie V. Krėvės pr. 19 namo stebėti naujo gatvės meno kūrinio gimimo kviečiami stebėti kauniečiai. Į bendruomenės renginį atvyks ir Lietuvos aviacijos muziejaus direktorius Remigijus Jankauskas. Gyventojai ant namo sienos per projektorių matys sutrumpintą Remigijaus Sabulio filmo „Lituanicos paslaptis“ versiją.

Piešinį planuojama baigti iki penktadienio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA