Kaune atidaryta viena geriausių biliardinių Europoje | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaryta viena geriausių biliardinių Europoje

Organizatorių nuotr.

„Ar matei, kokia biliardinė atsidarė pas Jus, Lietuvoje?“ – tokių klausimų pasakojo sulaukę ne vienas emigracijoje gyvenančių lietuvių biliardo mėgėjų iš užsieniečių. Šimtai biliardo entuziastų visame pasaulyje savo socialiniuose tinkluose dalinosi naujos „Arena Billiards“ Kaune, Savanorių pr. 363, duris atvėrusios biliardinės vaizdais. Keletas geriausių pasaulio žaidėjų taip pat pasidalino su savo fanais žinia apie naują traukos tašką Lietuvoje.

[galerija kiek=”12″]

Išskirtinumas – biliardo stalai ir interjeras

Kaune duris atvėrusi biliardinė yra viena iš vos kelių Europoje veikiančių biliardo klubų, kurios tiek inventorius, tiek ir interjeras – gerokai aukštesnio lygio nei įprastuose biliardo klubuose.

„Vieninteliai Baltijos šalyse galime pasiūlyti lankytojams turnyrinius stalus „Rasson Victory II+“, būtent tokius, ant kurių vyksta didžioji dalis pagrindinių pasaulinio lygio turnyrų“, – pasakojo klubo vadovas Vytautas Žebrauskas – „Gal tik kelios biliardinės visoje Europoje turi panašaus lygio inventorių. Tikriems biliardo gurmanams skirta ir po vieną 12 pėdų rusiškos piramidės bei snukerio stalą. Pastarasis į „Arena Billiards“ atkeliavo iš turnyro, kurio finale žaidė snukerio legendos A. Carter ir K. Wilson“.

Du aukštai – dvi skirtingos nuotaikos

Dviejuose klubo aukštuose vyrauja skirtinga atmosfera. Pirmąjame aukšte įrengta klasikinė biliardinė, kur dominuoja medis, oda, įrengtas klasikinio stiliaus baras, siūloma įvairių virtuvių patiekalų, kurie gaminami greta veikiančioje „Arena Pizza“.

Tai vieta, kur jaukiai praleisite vakarą su draugais, šeima ar bendradarbiais. Rengiami ir mini turnyrai įmonėms. Be biliardo taip pat galima pažaisti smiginį ar stalo futbolą.

Antrojo aukšto interjeras yra modernus ir jo tema – profesionalus biliardas. Tačiau nereikia mantyti, kad čia žaisti ant profesionalių stalų gali tik šio sporto atstovai, nes galimybė suteikiama kiekvienam to norinčiam.

„Tai kaip krepšinio mėgėjui turėti galimybę pamėtyti į krepšį „Žalgirio“ arenoje, – juokauja klubo atstovai.

Savo malonumui atėję pažaisti žmonės nepaliekami vieni prie stalų, prie jų prieina profesionalūs biliardo instruktoriai, pamoko biliardo pagrindų. Greitu laiku veiklą pradės ir biliardo akademija, į kurią jau registruojami norintys išmokti ar tobulinti žaidimo įgūdžius žmonės. Renkama ir vaikų bei jaunimo grupė. Biliardo akademijos siekis per keletą metų išauginti bent keletą jaunų europinio lygio pulo žvaigždžių.

„Arena Billiards“ klubo atstovų tikslai ambicingi : „Mes tikime, kad ši vieta jau visai netolimoje ateityje taps Lietuvos biliardo centru“ – šypsosi vyrai.

Antra vertus, tai nebus uždaras klubas, o netgi atvirkščiai – bus siekiama sudominti biliardu kiek galima daugiau žmonių. Tikimąsi, kad biliardinė daugeliui žmonių padės naujai arba dar kartą pamėgti biliardą, tad kiekvieną antradienį čia bus rengiami pradedančiųjų turnyrai ir pamokos, kurių metu profesionalai mokys žaidimo pagrindų.

Visą rugsėjį šie turnyrai bus nemokami, todėl laukiamas kiekvienas norintis išmokti šio įdomaus žaidimo ir išbandyti savo jėgas ant biliardo stalo.

„Arena Billiards“ klubas įsikūręs Kaune, Savanorių pr.363, o visas naujienas sekti galite socialiniame tinkle „Facebook“-  čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA