Savivaldybė neslepia savo klaidos: socialiniame būste nukrito balkonas su trimis žmonėmis (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė neslepia savo klaidos: socialiniame būste nukrito balkonas su trimis žmonėmis (papildyta)

BNS 2018/09/12 15:47
DELFI.LT nuotr.

Savaitgalį socialiniame būste Kaune nukrito balkonas su trimis žmonėmis. Savivaldybė neslepia, kad būstas buvo prastos kokybės.

[galerija kiek=”16″]

Kaip BNS sakė Bendrojo pagalvos centro (BPC) atstovė, jie apie nelaimę Kranto 7–ojoje gatvėje esančiame name sužinojo iš greitosios medikų. Jie sekmadienį 19.36 val. pranešė, kad nukritus balkonui buvo sužaloti žmonės ir paprašė į įvykio vietą iškviesti policiją.

Pasak BPC atstovės spaudai Vilmos Juozevičiūtės, greičiausiai nukentėjusieji pirmiausia paskambino tiesiai į greitąją.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja medicinai Ilona Kajokaitė BNS sakė, kad jos žiniomis, žmonės nukentėjo nesunkiai.

Portalas Lrytas.lt pranešė, kad nukrito antrojo aukšto balkonas, kuriame buvo trys žmonės. Portalo duomenimis, sunkiausią traumą patyrusiai moteriai lūžo pirštas, sužeista ranka.

Kauno apskrities policija BNS informavo, kad balkone buvo 1979 ir 1974 metais gimę vyrai bei 1975 metais gimusi moteris, apžiūrai į gydymo įstaigą pristatyti visi trys asmenys.

Šiuo metu Kauno Panemunės policijos komisariate atliekamas aplinkybių patikslinimas, pareigūnai aiškinasi visas įvykio aplinkybes.

Savivaldybė: klaida buvo šį būstą nuomoti

Kauno savivaldybės duomenimis, socialinis būstas, kuriame nutiko nelaimė, jame gyvenančiai moteriai buvo suteiktas prieš ketverius metus.

Savivaldybė, kuriai priklauso šis būstas, pripažįsta, kad butas buvo prastos būklės ir teigia, kad klaida buvo tokį būstą išnuomoti.

„Didžiausia klaida buvo skirti socialinio būsto nuomai tokius butus, kurie reikalauja didelių investicijų ir dėmesio. Šiuo metu panašių butų nuomojimas yra net nesvarstomas ir jie nuomininkams nesiūlomi“, – BNS atsiųstame komentare teigia Kauno miesto savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Jo teigimu, perimdama būstą pretenzijų nuomininkė neturėjo, tačiau vėliau dažnai skundėsi dėl jo prastos būklės.

Savivaldybė bute įrengė naują elektros instaliaciją, keitė langus, remontavo krosnį, lubas, sienas, dalį grindų.

„Į šį butą investuota nemažai savivaldybės lėšų, o buto būklė ir iš esmės jo kaip turto vertė bei patrauklumas nepadidėjo“, – komentavo savivaldybės atstovas.

Jis taip pat teigė, kad nuomininkė už miesto suteiktą būstą yra įsiskolinusi daugiau kaip pusę tūkstančio eurų.

Savivaldybės duomenimis, šį namą administruoja „Būsto valda“, kuri ir turi pasirūpinti bendromis namo konstrukcijomis, tokiomis kaip balkonas.

Ši bendrovė BNS komentarą dėl įvykio žadėjo pateikti vėliau.

„Būsto valda“: balkonus siūlysime demontuoti

Namą administruojanti bendrovė „Būsto valda“ teigia, kad namas, kuriame nutiko nelaimė, yra labai senos statybos, o nesaugius balkonus bus siūloma demontuoti.

„Tiek Kranto 7-osios gatvės, tiek kitų prastos būklės namų gyventojams siūlysime demontuoti esamus balkonus – tam, kad sumažintume riziką žmonių sveikatai ar gyvybei“, – BNS atsiųstame atsakyme teigia „Būsto valda“ Pastatų administravimo skyriaus vadovas Arūnas Armanavičius.

Jo teigimu, apie prastą balkonų būklę tiek gyventojai, tiek savivaldybė, kuriai priklauso dauguma butų, buvo informuoti.

„Gyventojai yra nubalsavę už balkonų remonto darbus, tačiau dėl nepakankamos sukauptų lėšų sumos buvo suremontuotas tik vienas balkonas. Tikimės, kad galėsime pradėti kitų balkonų remonto darbus kuo skubiau“, – teigia A. Armanavičius.

Penktadienį administratorius ruošiasi organizuoti susirinkimą ir su namo, kuriame nutiko nelaimė, gyventojais aptarti namo būklę ir jo kapitalinį remontą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA