Kauno startuolius augins tarptautiniai mentoriai ir suburs atviri, nemokami renginiai | Kas vyksta Kaune

Kauno startuolius augins tarptautiniai mentoriai ir suburs atviri, nemokami renginiai

Organizatorių nuotr.

Viena sėkmingiausių savivaldybių verslo skatinimo iniciatyvų Lietuvoje – „Kauno startuoliai“ – atveria duris dalyvių registracijai ir pradeda savo keturių mėnesių renginių ciklą. Jų didžioji dalis suksis aplink besikuriantį jauną verslą, tad natūralu, jog didžiausias susidomėjimas yra tarp verslą kuriančių ar juo dar tik besidominčių žmonių.

Šiemet iniciatyva išskaidyta į dvi dalis: tinklinimo ir akceleravimo, kurias įgyvendinti patikėta profesionaliems paslaugų tiekėjams. Rugsėjo pradžioje jau paaiškėjo, kad akceleratorių kurs verslo konsultacijų įmonė Civitta, Startup Division ir Startup Wise Guys – organizacijos, pirmaujančios Lietuvos bei Rytų ir Centrinės Europos regiono informacinių ryšių technologijų (IRT), giliųjų technologijų, blokų grandinės (angl. blockchain) ir finansų technologijų (angl. fintech) startuolių ekosistemos vystyme. Tinklinimo priemonės renginius ir bendruomenės formavimo veiklas vykdys startuolių inkubatorius „KTU Startup Space“ ir „Talent Garden Kaunas“.

Nemokami renginiai atviri visiems

„Kauno startuolių“ tinklinimo programą sudarys net dvylikos renginių serija, truksianti nuo rugsėjo iki gruodžio. Didžioji dalis paskaitų principu vyksiančių renginių bus skirti etapams, kuriuos tenka pereiti besikuriančiam jaunam verslui: nuo kūrybiškumo auginimo, idėjos generavimo, jos pristatymo investuotojams, iki komandos būrimo, laiko planavimo, teisinių įmonės veikimo aspektų. Dalyvių laukia privačios konsultacijos jauno verslo vystymo klausimais, reguliarūs mokymai bei unikalūs praktiniai mokymai, kuriuos ves praktikai, tikri savo sričių profesionalai – realiai tą darbą dirbantys žmonės iš Lietuvos ir užsienio.

Viena tinklinimo programos dalis – hakatonas: jo metu Kaunas atvers didžiuosius savo duomenis (angl. big data), pagal kuriuos renginio dalyviai visą savaitgalį galės kurti mobilias aplikacijas, programinę ar techninę įrangą. „Kauno startuolių“ hakatono partneris – populiariausius pasaulyje kelionių planavimo įrankius teikianti įmonė KAYAK, įsteigusi prizinį fondą geriausių idėjų autoriams.

Tarp žinias jauno verslo kūrimui teikiančių ir startuolių bendruomenę buriančių renginių – ir privačios mentorystės sesijos atrinktoms komandoms, ir užsienio lektoriai, kalbantys startuoliams aktualiomis temomis festivalyje SUPERNOVA 2018, ir didysis finalinis visų tinklinimo veiklų apibendrinamasis renginys, kuriame bus pristatytos subrandintos idėjos.

Visi tinklinimo programos renginiai – nemokami ir atviri, registruotis į juos galima ČIA.

„Kad tokios iniciatyvos itin aktualios ir reikalingos, liudija ir verslą kuriančių ar juo dar tik besidominčių žmonių aktyvumas: vos paskelbus registracijos pradžią, per pirmąsias 24 val. registracijos anketą užpildė per 100 dalyvių,“ – sako „KTU Startup Space“ verslo vystymo specialistas Tomas Proscevičius.

Tinklaveikos renginių organizatoriai žada sutalpinti visus norinčius – tuo tikslu paskaitoms ir diskusijoms pasirinktos „Santakos slėnio“ erdvės.

Du mėnesiai su pasaulinio garso verslo akceleravimo profesionalais

Pasak VšĮ „Kaunas IN“ verslo skyriaus vadovo, atliekančio direktoriaus funkcijas, Tado Stankevičiaus, analizuojant startuolių ekosistemą Kaune, buvo pastebėta, kad jaunam verslui reikalingas ne tik inkubavimas, bet ir tolimesnė pagalba vystyti produktus/paslaugas bei didinti veiklos apimtis. Todėl buvo sukurtas „Kauno startuolių“ akceleratorius, kurio intensyvios 2 mėnesių programos metu atrinktiems dalyviams bus padedama užaugti nuo idėjos iki paslaugos/produkto.

Spalio-lapkričio mėnesiais su programos dalyviais dirbs per 40 tarptautinių mentorių ir lektorių: tai praktikai ir startuolių įkūrėjai, patys sukūrę sėkmingus verslus ir pritraukę milijonines investicijas. Tokie kaip B2B pardavimų vystymo profesionalas, „Content Insights AD“ vyresnysis pardavimų viceprezidentas ir pardavimų mentorius M. Krivokapic, strateginius projektus vystantis konsultantas M. Wallace Green, idėjų pristatymo ekspertas, „Startup Wise Guys“ vadovas, „Bitės“ technikos vadovas Baltijos šalyse ir daugiau nei 10 startuolių valdybos narys Ch. Alonso.

Didžiausias dėmesys – prioritetinių Kauno sektorių idėjoms

Ypatingas dėmesys atrenkant „Kauno startuolių“ akceleratoriaus dalyvius šiemet bus skiriamas idėjoms, vystomoms prioritetiniuose Kauno sektoriuose – medicinos technologijų, aviacijos, informacinių ryšių technologijų (IRT) ir automobilių komponentų.

Aplikuoti gali fiziniai ir juridiniai asmenys, siūlantys produktą/paslaugą, skirtą B2B rinkai, tiek iš Kauno, tiek iš kitų miestų ar net kitų šalių. Tereikia registruotis ir su atrinktais kandidatais bus susisiekta dėl dalyvavimo antrajame atrankos etape. Paraiškas galima teikti iki rugsėjo 24 d.

Daugiau informacijos apie programą „Kauno startuoliai“ 2018 rasite ČIA.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA