Kauniečiai baiminasi: nė nenumetę lapų vėl kris neseniai pasodinti medžiai? (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai baiminasi: nė nenumetę lapų vėl kris neseniai pasodinti medžiai? (papildyta)

Su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė skaitytojai, įprastoje aplinkoje išvydę ženklus, kaip sako jie, tikriausiai nurodančius į artėjančius pokyčius. Breslaujos ir K. Baršausko gatvių sankirtoje kauniečiai pastebėjo pirmadienio rytą žalia spalva pradėtus ženklinti, jų teigimu, nesenus medžius.

[galerija kiek=”4″]

„Vietoje, kur susikerta neseniai išasfaltuota Breslaujos ir K. Baršausko gatvė, netoli viešojo transporto stotelės, šiandien buvo sužymėti apie 7-10 medžių,  pasodintų maždaug prieš dvidešimt metų. Jie nedideli. žaliuojantys bei kartas nuo karto nugenėjami“, – pasakoja gyventojai.

Pasak jų, medžiai dabar pažymėti žalios spalvos skiriamaisiais ženklais. Kauniečiai spėlioja, jog pastarieji bus kertami, nes neseniai iš įprastos vietos į kitą buvo perkelta ir viešojo transporto stotelė.

„Taip švaistomi miesto pinigai. Tik pagalvokite, kiek laiko turės praeiti, kol užaugs nauji medžiai“, – piktinasi portalo skaitytojai.

Dabar viešojo transporto stotelė stūkso arčiau sankryžos. Tačiau esą viešasis transportas vis tiek sustoja tradicinėje lokacijoje, nes paisant pakeitimų, t.y. sustojus prie Breslaujios ir K. Baršausko gatvių sankirtos, vairuotojams sunku manevruoti autobusais sukant į kairę pusę.

Papildyta: Mero patarėjas Saulius Lazauskas patvirtino, kad šioje vietoje planuojama įrengti sustojimą viešajam transportui. Tiesa, sustojimą „pagilins“, kad tokiu būdu būtų pagerintas gatvės laidumas.

Dėl medžių „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai gavo kitokį atsakymą. „Kol kas leidimas medžių šalinimui nėra išduotas, artimiausiu metu vyksime į vietą įvertinti situaciją ir sieksime, jog medžiai būtų išsaugoti“, – komentuoja S. Lazauskas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA