Atgimsta ir Karaliaus Mindaugo krantinė – Kaune atsidarė legendinis restoranas „Momo grill“ | Kas vyksta Kaune

Atgimsta ir Karaliaus Mindaugo krantinė – Kaune atsidarė legendinis restoranas „Momo grill“

„Nors Kaune veikiame visai neilgai, vis dėlto, jau dabar aišku viena: kauniečiai yra be galo smalsūs“, – pro langą žvelgdamas į Nemuną šypsosi vienu geriausių virtuvės šefų Lietuvoje tituluojamas Vytautas Samavičius, visai neseniai Karaliaus Mindaugo krantinėje atidaręs restoraną „Momo grill“.

Meilė gastronomijai prasidėjo nuo Kauno

Restoranas „Momo grill“ puikiai pažįstamas klaipėdiečiams, jau beveik legendiniu tapęs ir vienu iš 20-ties geriausių Lietuvoje tituluojamas, restoranas nuo šiol džiugins ir kauniečius.

 

„Daugelis manęs klausia: o kodėl antrą „Momo grill“ atidarei Kaune, o ne Vilniuje? Viskas labai paprasta: aš labai myliu Kauną. Čia turiu nuostabių vaikystės prisiminimų – iš Kauno yra mano tėtis bei seneliai, čia pirmą kartą susižavėjau ir kulinarijos menu bei pamačiau pavyzdį, koks turi būti geras virtuvės šefas“, – prisimena V. Samavičius.

„Tuomet, kai man buvo vos 10-12 metų, padėdavau virtuvėje vienai puikiai šefei vardu Rūta. Žavėjausi jos atidumu produktams, reiklumu patiekalų kokybei ir mokėjimu išreikšti savo norus. Galima sakyti, kad „Momo grill“ Kaune – mano duoklė mylimam Kaunui ir šiems, su mano praeitimi susijusiems prisiminimams“, – pasakoja V. Samavičius.

Atgimsta Nemuno pakrantė?

„Momo grill“ neabejotinai suteiks naujos gyvybės dar vienai Kauno vietai: restoranas įsikūręs buvusioje spirito bei mielių gamykloje, esančioje Karaliaus Mindaugo prospekte.

Tai industrinė erdvė, kurioje restorano įkūrėjai subtiliai suderino autentiškas ir modernias detales, o didelę porciją romantikos prideda ir tai, kad „Momo grill“ įsikūręs beveik prie pat upės.

„Tikėkimės, jog atversime ne tik kelią į naujus skonius, bet ir naują kelią į Kauno senamiestį“, – optimizmo nestokoja V. Samavičius.

Grilio sezonas – visus metus

Vien pats pavadinimas „Momo grill“ leidžia suprasti, kad ypač daug dėmesio restorane skiriama griliui.

„Grilinti“ galima visus metus. O kai ką net geriau grilinti rudenį negu vasarą! Kad ir menkę, kuri, vėstant orui, darosi tvirtesnė, o tuo pačiu ir daug patogesnė tokiam paruošimui. Ką jau kalbėti apie visas rudens gėrybes: grybus – juos kepame tiek grilyje, tiek tradiciškai čirškiname keptuvėje. Taip pat daržoves – šiuo metu gausu tiek ankštinių, tiek ir šakninių daržovių. Tuo tarpu mėsos mėgėjams ruduo – pats puikiausias sezonas degustuoti ėrieną“, – vardija V. Samanavičius.

„Džiaugiamės galėdami kartu pažinti ne tik kulinarijos, bet ir gamtos, sezoniškumo paslaptis bei tuo, kad kauniečiai – išskirtinai žingeidūs“, – pozityvumo negaili jis.

Vienas restoranas – dviejų šefų šedevrai

Restorane „Momo grill“patiekalus V. Samavičius kuria kartu su dar vienu puikiai vertinamu šefu Donatu Lukoševičiumi.

„Virtuvės šefai kaip ir muzikantai, turi susiderinti. Manau, kad su Donatu puikiai jaučiame vienas kito braižą, todėl galime kurti tiek kartu, tiek atskirai, tačiau išlaikant bendrą „Momo grill“ viziją“, – pasakoja V. Samavičius ir juokiasi, kad jų darbą jau suskubo šmaikščiai įvertinti pirmieji lankytojai.

„Gavome komplimentą iš kauniečių, kad „Momo Grill“ – antras geras dalykas nutikęs Kaune. Pirmasis, pasak jų, yra dabartinis Kauno meras“, – juokiasi V. Samavičius , ir kviečia kauniečius pasimėgauti čia ruošiamais griliaus patiekalais. patiekalais.

„Momo grill“ svečių laukia adresu Karaliaus Mindaugo pr. 18A.

Daugiau apie restoraną rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA