Vairuotojus pasitinka atnaujintas VI forto žiedas: turėtų mažėti spūsčių | Kas vyksta Kaune

Vairuotojus pasitinka atnaujintas VI forto žiedas: turėtų mažėti spūsčių

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Nuo Petrašiūnų pusės atvykstantys vairuotojai į VI forto žiedą, kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, nuo šiol įvažiuoja greičiau ir sklandžiau. Praėjusią savaitę kelininkai panaikino žaliąją salelę, o jos vietoje įrengė papildomą eismo juostą.

„Žiedo pralaidumas iki šiol buvo didesnis nei R. Kalantos gatvės. Todėl pritaikėme nesudėtingą, bet efektyvų sprendimą – prieš sankryžą išplatinome gatvę ir dabar į žiedą iš R. Kalantos gatvės galima įvažiuoti ne dviem, o trimis eismo juostomis“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Įvažiuoti į žiedinę sankryžą turėtų būti lengviau / Kaunas.lt nuotr.

Nedideli, bet reikšmingi pokyčiai pernai palietė ir vadinamąjį Kauno pilies žiedą. Jame įrengus stulpelius atskirti transporto priemonių srautai, atvykstantys iš Jonavos gatvės. Linkuvos ir Varnių gatvių sankryžoje sumontavus guminius stulpelius buvo atskirtos kryptys ir įvestas aiškesnis eismo organizavimas.

Kovo 11-osios gatvės ir V. Krėvės prospekto žiedinėje sankryžoje įvažiavimai į žiedą perorganizuoti iš vienos eismo juostos į dvi. Šis pokytis, teigiama savivaldybės pranešime, įnešė daugiau aiškumo vairuotojams ir padidino žiedo laidumą. Papildoma eismo juosta panaikinus salelę įrengta ir Tvirtovės alėjos bei Savanorių prospekto sankirtoje.

„Savanorių ir Pramonės prospektų sankryžoje įrengta papildoma eismo juosta sukti į Pramonės prospektą atvažiuojant nuo Karmėlavos pusės. Be to, šiuo metu baigiama įrengti papildoma juosta kairiajam posūkiui į Šiaurės prospektą atvažiuojant nuo miesto centro, – apie vairuotojų gyvenimą lengvinančias naujoves pasakojo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

– Birželio 23-osios žiede įrengta papildoma eismo juosta važiuoti link Taikos prospekto. Raudondvario plento ir Kėdainių gatvės sankryža išplatinta atskiriant eismo juostą kairiajam posūkiui.“

Šiuo metu taip pat baigiama išplatinti Pramonės ir Partizanų gatvių sankryža įrengiant dvi eismo juostas kairiajam posūkiui į Pramonės prospektą. Raudondvario plente buvusios salelės sąskaita įrengta antra eismo juosta kairiajam posūkiui į A5 greitkelį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA