Kaunietis susirūpinęs: prieš akis – garantuotas receptas nelaimei | Kas vyksta Kaune

Kaunietis susirūpinęs: prieš akis – garantuotas receptas nelaimei

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas savaitės pabaigoje užfiksavo įstabų vaizdą – vienoje Šilainių mokykloje moteris švarinosi tiesiog išlipusi laukan ant palangės. „Apsiginklavusi“ valymui skirtomis priemonėmis, savo saugumą moteriškė, rodosi, paliko paskutinėje vietoje.

[galerija kiek=”4″]

Susirūpinęs skaitytojas portalą informavo, kad langų valytojai Kauno „Santaros“ gimnazijoje nėra užtikrinama saugi darbo aplinka. Valytojos viražus vyras užfiksavo rugsėjo 7 d., apie 17.40 val., tačiau tokius švarinimo metodus teigė matantis jau ne pirmus metus.

„Valytoja aprūpinta įranga langams valyti: šluostės, specialūs valymo įrenginiai, netgi pirštinės, kurios turėtų apsaugoti rankų odą nuo chemikalų, tačiau visiškai nepasirūpinta žmogaus, stovinčio ant antro aukšto išorinės palangės, saugumu“, – stebėjosi kaunietis.

Valytoja, anot jo, dėvėjo šlepetes, o ne specialius darbo batus, tad tikimybė paslysti ir nukristi dar didesnė. Be to, nerasta jokių virvių ar kitų prisitvirtinimo priemonių. Vienintelis kryčio ir galimos mirties saugiklis – valytoja pati laikosi už lango rėmų savo ranka.

„Suprantu, kad užtikrinti darbuotojui saugią darbo aplinką yra ganėtinai nepatogu, galbūt, net brangu, tačiau, šiuo atveju, žmogus rizikuoja savo sveikata ir gyvybe, – svarstė vyras.

– Šalia yra vaikų darželis, kurio kieme valymo metu zuja vaikai, laukiantys, kol juos paims tėvai. Manau, neverta klausti, kaip tai paveiktų besiformuojančių asmenybių psichikos raidą.“

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA