Kauno Senamiestis atsisveikina su vasara | Kas vyksta Kaune

Kauno Senamiestis atsisveikina su vasara

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį ir sekmadienį be Vilniaus gatvę bei Rotušės aikštę užplūdusios rudens mugės Kaune šurmuliuoja ir 2018-ųjų Senamiesčio vasaros sezono uždarymo renginiai. Praeivius pasitiko tiesiog gatvėje surengti aktorių pasirodymai, o rytoj kauniečius linksmins cirko artistai.

Sezono uždarymą organizuojančios Kauno senamiesčio draugijos vadovė Ona Peičiūtė „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad šeštadienio renginiai ėjosi puikiai. Mintis ištraukti teatrą į gatvę, jos teigimu, pasiteisino su kaupu.

„Sulaukėme daug teatro mėgėjų ir entuziastų. Oras mūsų renginiui – idealus! Aktoriams žymiai lengviau vaidinti ir bendrauti su publika, kai į akis nespigina saulė“, – tvirtino O. Peičiūtė pasiteiravus, ar apniukęs dangus neatbaidė interesantų.

Šventę atidarė Anykščių kultūros centro teatras, kurio pasirodymo metu Vilniaus gatvėje sustojo eismas. Taip pat, pažymėjo pašnekovė, didelio susidomėjimo susilaukė Kazio Binkio teatras, Vilniaus naujasis teatras, Marijampolės mėgėjų teatras „Žalias sodas“. „Visų pasirodymų publika nekantriai laukė“, – džiaugėsi O. Peičiūtė.

O sekmadienį Senamiestį užvaldys cirkas. Vilniaus gatvėje bus galima išvysti profesionalius oro akrobatus, žinomus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, taip pat – mentalistą Nicholą Kin, sugebantį nustebinti net didžiausius skeptikus, pole dance šokių akrobatikos studiją „Vipera“. Kauniečius džiugins ir žonglieriai, klounai, viduramžiai.lt kojūkininkai.

Vasaros sezonas, O. Peičiūtės vertinimu, buvo intensyvus. „Šiais metais stengėmės renginiuose panaikinti atstumą tarp atlikėjo ir žiūrovo. Tikslas buvo meną ir netradicinius projektus priartinti kuo arčiau žmogaus. Mano manymu, kuo toliau, tuo labiau kultūra ir menas turi tapti betarpiški. Kuo daugiau emocijos, bendravimo, ryšio“, – svarstė jauna moteris, kurstanti Senamiestyje kultūros ugnį.

Sezono atidarymą, anot jos, dažniausiai lemia orai. 2018-ųjų sezonas buvo atidarytas visu mėnesiu anksčiau nei praeitas, o vasara lepino tikrai geru oru.

„Pasijuokdavome su kolegomis ir partneriais, kad renginio metu svarbu susiderinti ne tik programą, bet ir gerą orą. Todėl reikia tikėtis, kad kitas pavasaris ateis taip pat anksti, kaip ir šis, – vylėsi O. Peičiūtė.

– Ruošiamės išlaikyti tradicijas, organizuoti visiems jau gerai žinomus renginius, tokius kaip „Šokantis senamiestis“, juos tobulinti. Ir, be jokios abejonės, parodyti Kaunui vis kažką naujo.“

Detalią Senamiesčio vasaros uždarymo programą rasite čia. Visa informacija apie Senamiestyje vykstančius, buvusius ir būsimus renginius, veiklas bei naujienas prieinama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA