Lietuvoje lankysis Vokietijos kanclerė A. Merkel | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje lankysis Vokietijos kanclerė A. Merkel

BNS 2018/09/07 14:23
lrp.lt nuotr.

Į Lietuvą kitą savaitę atvyksianti Vokietijos kanclerė Angela Merkel susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite ir Baltijos šalių ministrais pirmininkais, penktadienį pranešė Lietuvos Prezidentūra.

A. Merkel taip pat vyks į Ruklą, kur aplankys Vokietijos karius, vadovaujančius pernai Lietuvoje dislokuotam tarptautiniam NATO batalionui.

Anot Prezidentūros, kitą penktadienį vyksiantis kanclerės vizitas „atspindi pastaraisiais metais ypač sustiprėjusius Lietuvos ir Vokietijos ryšius tiek dvišaliu pagrindu, tiek bendradarbiaujant ES bei NATO“.

D. Grybauskaitė su A. Merkel ketina aptarti ES darbotvarkės klausimus, bendradarbiavimą gynybos srityje, ekonominius ryšius, rašoma pranešime.

Vokietijos ir Lietuvos lyderės diskutuos apie ES atsaką į migracijos iššūkius, Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš bendrijos procesą, naują ES daugiametį biudžetą.

Vokietija yra viena pagrindinių Lietuvos ginkluotės įsigijimų partnerių. Lietuva iš Vokietijos perka pėstininkų kovos mašinas, savaeiges haubicas, šarvuočius, laivų pabūklus, automatinius šautuvus ir granatsvaidžius.

Vokietija taip pat yra trečia didžiausia užsienio investuotoja Lietuvoje – šios šalies automobilių dalių gamintoja „Continental“ vasarą pradėjo 95 mln. eurų vertės gamyklos statybas Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje. Tai yra stambiausia investicija per 20 metų į gamybos sektorių Lietuvoje.

Tai bus trečias A. Merkel vizitas Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA