Netikėtas posūkis: P. Mačiulis traukiasi iš Kauno vicemero pareigų | Kas vyksta Kaune

Netikėtas posūkis: P. Mačiulis traukiasi iš Kauno vicemero pareigų

BNS, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2018/09/06 17:59
R. Tenio nuotr.

Kauno vicemeras Povilas Mačiulis traukiasi iš pareigų. Jis sako, kad darbas savivaldybėje nesuderinamas su parama Vygaudui Ušackui prezidento rinkimų kampanijoje.

„Aš atsistatydinu iš vicemero pareigų“, – BNS ketvirtadienio popietę patvirtino P. Mačiulis.

„V. Ušackui buvau pažadėjęs, kad jeigu jis dalyvaus rinkimuose, aš jam padėsiu. Po to, kai jis apsisprendė siekti prezidento posto, mano parama ir pagalba jam sunkiai suderinama su mano darbu savivaldybėje“, – teigė jis.

Jis sakė, kad iš pareigų traukiasi „būdamas visiškai ramus dėl to, kad savivaldybėje dirbanti stipri komanda toliau tęs sėkmingą darbą, leidžiantį Kaunui būti sparčiausiai augančiu Lietuvos miestu“.

Paskutinė jo darbo diena bus rugsėjo 11-oji. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sako, kad vicemeras negali sėdėti ant kelių kėdžių.

„Šios savaitės pradžioje su Povilu kalbėjome, kad pasirinkęs aktyvų dalyvavimą partinio prezidento kampanijoje, tęsti darbo Kaune jis negalės. Žmogus negali sėdėti ant dviejų, trijų arba keturių kėdžių, – komentare BNS teigė V. Matijošaitis.

– Todėl tai yra vienintelė galima išeitis iš šitos situacijos. Mano komandoje dirbantys žmonės turi dirbti miestui ir jo žmonėms, o ne kažkam kitam. Ateinantį antradienį per tarybos posėdį šitas klausimas bus išspręstas.“

Kaip BNS sakė Kauno mero atstovas spaudai Tomas Grigalevičius, kol kas nėra aišku, kas užims valdančiajai „Vieningo Kauno“ frakcijai priklausančio P. Mačiulio vietą.

P. Mačiulis Kauno mero pavaduotoju trumpai dirbo 2011 metais, o vėliau į šias pareigas grįžo po visuomeninei organizacijai „Vieningas Kaunas“ sėkmingų rinkimų 2015 metais.

V. Matijošaitis taip pat yra minimas tarp galimų kandidatų 2019 metų prezidento rinkimuose. Pats meras tokios galimybės nei patvirtina, nei paneigia.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad dar antradienio popietę portalui pateiktuose atsakymuose P. Mačiulis teigė neketinantis vadovauti V. Ušacko rinkiminei kampanijai: „Būti Vygaudo štabo vadovu neplanuoju, nes tai pirmiausia yra sunkiai suderinama su vicemero pareigomis. Antra – Vygaudas savo bičiulių tarpe turi daug stiprių žmonių, kurie galėtų imtis šios lyderystės.“

„Kauno diena“ ketvirtadienį publikuotame straipsnyje informavo, kad V. Ušacko rinkimų štabo vadovu bus Algirdas Kaušpėdas. Nors P. Mačiulis prie kampanijos vairo ir nestos, paaiškėjo, kad diplomato palaikymas prezidento rinkimuose jam svarbiau nei Kauno savivaldos reikalai.

Vyrų pažintis prasidėjo 2009 m., kai P. Mačiulis el. paštu parašė V. Ušackui laišką, kuriame ragino pastarąjį kandidatuoti į šalies vadovus ir pažadėjo prisidėti prie rinkimų kampanijos organizavimo.

Trečiadienio vidurdienį V. Ušackas Kaune, prie „Laisvės kario“ oficialiai paskelbė dalyvausiantis 2019 m. LR prezidento rinkimuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA