Šilainių entuziastai kviečia palydėti vasarą: prireiks ir sportbačių, ir pledo | Kas vyksta Kaune

Šilainių entuziastai kviečia palydėti vasarą: prireiks ir sportbačių, ir pledo

Organizatorių nuotr.

Prieš keletą mėnesių susibūrę Šilainių entuziastai kviečia į pirmąją bendruomenės šventę, kuri kartu taps ir vasaros palydėtuvėmis. Visų Kauno ir Kauno rajono gyventojų bei jų svečių lauks atviras renginys „Šilainių diena!“, kuris vyks šeštadienį, rugsėjo 8 d.

[galerija kiek=”4″]

Šilainių bendruomenei burtis talkinanti „Kaunas 2022“ bendruomenių platformos „Fluxus Labas!“ agentė Simona Savickaitė teigė, kad šilainiškiai prie šventės organizavimo prisideda įvairiais būdais – vieni surado kolektyvus, kurie prisijungs prie programos, kiti kūrė registracijos formas, treti padeda viešinti renginį.

S. Savickaitė taip pat pasakojo, kad pirmųjų susitikimų su Šilainių bendruomene metu daug diskutuota apie tai, ko šiame rajone trūksta. „Dažniausiai minėtos problemos – spalvų, renginių, aktyvių žmonių, veiklų šeimoms trūkumas, visa tai ir padėjo nulipdyti programos griaučius“, – apie šventės dienotvarkę, kurioje netruks ir aktyvių pramogų, ir kultūringų užsiėmimų, pasakojo S.Savickaitė. Anot jos, daugelis prie šventės vienaip ar kitaip prisijungusių šilainiškių nori sukurti terpę, kurioje galėtų jaustis reikalingi ir išgirsti, turėti progų dažniau šypsotis ar sveikintis su kaimynais.

Pagrindinės šventės „Šilainių diena“ dalys – bėgimas keliomis skirtingomis distancijomis, „Šilainių būsto“ 3×3 krepšinio varžybos ir piknikas, kuriame tilps ne tik pledukai ir užkandžiai, bet ir daug skirtingų veiklų.

Linijiniai šokiai, akro joga, įprasta joga, lindyhopas, kitos treniruotės – tiems, kurie ir savaitgaliais siekia būti aktyvūs. „Senjorų iniciatyvų centras“ tuo tarpu vyresnius rajono gyventojus kvies „pabalnoti“ kompiuterius ir telefonus. Neabejojama, kad tiek tarp senjorų, tiek tarp jaunesnių šilainiškių populiarūs bus meno terapijos užsiėmimai.

Diskutuodami apie šventės programą šilainiškiai suprato, kad dar neegzistuoja ir rajoną pristatantis simbolis. Jį – Šilainį – bus kviečiami piešti visi norintys, o sėkmingiausią eskizą bendruomenė žada įgyvendinti – pasiūti Šilainio kostiumą.

Daugiau apie savo veiklą papasakos meno rezidencijų „Šilainiai Project“ iniciatoriai, kurių dėka Šilainiuose jau gyveno ir kūrė ne vienas menininkas iš užsienio. Dažnas šių užsuka ir į Kauno miesto Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šilainių padalinį, kartu esantį ir bendruomenės susibūrimo vieta. Bibliotekos atstovai piknike pristatys knygų mainyklą, virtualios realybės akinius ir kitas pramogas, laužančias stereotipus apie tradicinę biblioteką.

Apie įdomų laisvalaikį, mieste veikiančias meno ir kultūros organizacijas bei iniciatyvas visiems norintiems šventės metu pasakos Kauno menininkų namų kultūros informacijos centro atstovai. Čia pat pokalbiui apie nežinomus Šilainius ir jų identitetą kvies Kauno muziejaus komanda, kuri taip pat pristatys vieno „Kaunas 2022“ ambasadorių Artūro Morozovo fotografijų parodą.

Vaikščiojimas įtempta juosta (slackline), chna tatuiruočių dirbtuvės, „Čilainių“ zona norintiems pačilinti, patarimai gyvūnėlių augintojams, muilo burbulų lenktynės, policininko profesijos „pasimatavimas“ ir net diskusijos apie namų renovaciją, į kurias pakvies „Šilainių būtas“ – akivaizdu, kad net didžiausiam namisėdai šeštadienį knietės ištrūkti iš namų ir ateiti į pievą Baltų prospekte, prie 95-uoju numeriu pažymėto daugiabučio.

Beje, sutemus šventės baigti šilainiškiai neskubės. 21:30 val. suplanuotas naktinis dviračių žygis „Naktiniai Šilainiai. Minam kartu!”, kurio dalyviai atras ne tik Kauno tvirtovės fortus, bet ir paslaptingą dvarą, grožėsis miesto panorama ir… susitiks vienaragį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA