Keliasdešimt Kauno apskrities policininkų išsikėlė į naujas patalpas už miesto | Kas vyksta Kaune

Keliasdešimt Kauno apskrities policininkų išsikėlė į naujas patalpas už miesto

R. Tenio nuotr.

Švenčiant mokslo metų pradžią, simbolišką naują pradžią paminėjo ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai. Pirmadienį, rugsėjo 3 d., Kauno rajone gyventojams pristatytas ir oficialiai atidarytas Kauno rajono policijos komisariatas (PK).

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, anksčiau Kaune, V. Putvinskio ir M. K. Čiurlionio gatvėse buvusiose patalpose dirbę pareigūnai persikėlė į bendras patalpas, esančias Mastaičiuose, Mokslo g. 2.

Vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas, Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir Kauno apskrities VPK Kauno rajono PK viršininkas Aleksejus Chraminas naująjį pastatą iškilmingai atidarė ne tik perkirpdami simbolinę raudoną juostą, bet ir pasodindami ąžuoliuką, simbolizuojantį stiprybę, vienybę ir ilgaamžiškumą.

Rekonstruotose patalpose, įsikūrusiose Lietuvos policijos mokyklos kaimynystėje, talpinančiose apie 60 darbo vietų, šiuo metu dirba apie 50 pareigūnų. Dalis jų atlieka ikiteisminius tyrimus, kiti pluša Veiklos skyriaus padaliniuose ir reaguoja į įvykius, patruliuoja po teritoriją.

Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas ir Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas džiaugėsi atstatytu istoriniu teisingumu – Kauno rajoną aptarnaujantys pareigūnai persikėlė iš mieste buvusių patalpų į rajone esančias naujas patalpas.

Įsikūrus dvigubai erdvesnėse patalpose, nei turėtos prieš tai, pareigūnams užtikrinamos puikios poilsio ir darbo sąlygos, padedančios efektyviai ir kokybiškai aptarnauti atvykusius gyventojus.

Taip pat naujose patalpose įrengtos specialiai procesiniams veiksmams atlikti pritaikytos patalpos: laikinojo sulaikymo kameros, atpažinimo bei apklausų kambariai, psichologės kabinetas ir vaikų apklausos kambarys.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad dar šių metų vasarį, besiruošiant iškelti Kauno rajono PK, pradėta kalbėti apie pastato V. Putvinskio gatvėje pritaikymą.

Čia Vyriausybė ruošiasi įkurti Lietuvos žydų kilmės prancūzų filosofo Emanuelio Levino centrą. Vasarį iniciatyvą premjerui Sauliui Skverneliui pristatė Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud (Filipas Žanto), premjeras sakė, kad idėja jau aptarta ir su Visvaldu Matijošaičiu.

V. Putvinskio g. 14 stovinčiame pastate buvo įkurdintas Kauno rajono PK migracijos poskyris, o tarpukariu veikė Prancūzijos ambasada.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA