KTU mokslo metų pradžia startavo tarsi kino filme | Kas vyksta Kaune

KTU mokslo metų pradžia startavo tarsi kino filme

Organizatorių nuotr.

Filmavimo aikštelės, emocingi veidai ir įspūdingi renginio efektai – taip  Mokslo ir žinių dieną „Žalgirio“ arenoje šiandien atšventėnKauno technologijos universitetas (KTU). Į šventę, pavadinimu „KTU s20e18“, atvykusiems studentams ir darbuotojams sveikinimo žodžius tarė ne tik akademinės bendruomenės nariai, tačiau ir Lietuvos ekranų žvaigždės.

Vienas svarbiausių gyvenimo vaidmenų

Scenoje skambančiais pokštais bei pozityvia energija tryško vedėjai aktoriai Marius Repšys ir Rokas Petrauskas.

„Esu tikras, kas universitetui tenka vienas svarbiausių gyvenimo vaidmenų“, – tokią mintį, tardamas sveikinimo žodį keliems tūkstančiams susirinkusių žiūrovų akcentavo Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Eugenijus Valatka, ragindamas kiekvieną aktyviai kurti savo gyvenimo scenarijų.

Pasak rektoriaus, pirmakursių pasirinkimas įgyti išsilavinimą KTU yra svarbus ne tik kiekvienam asmeniškai, bet ir visai KTU akademinei bendruomenei. „Neabejoju, kad naujieji dėstytojai, fakultetų dekanai jau nuo pirmųjų paskaitų skatins jūsų kūrybiškumą ir kritinį mąstymą, kvies diskutuoti, aktyviai išsakyti savo nuomonę, kurti inovacijas ir mūsų šalies ateitį“, – teigė jis.

„Todėl visiems linkiu šiandien iš širdies pasidžiaugti Rugsėjo 1-osios švente, puikiu renginiu, o nuo pirmadienio su įkvėpimu pasitikti naują pradžią. Vieniems tai bus studijos, kitiems nauji darbai, projektai, susitikimai“, – palinkėjo E. Valatka.

Pirmakursiui įkvėpė ir garsus Lietuvos režisierius Tadas Vidmantas.

„Nustebau, kai mane pakvietė sakyti kalbą, bet nenustebsiu jei nebekvies“, – iš karto perspėjo T. Vidmantas. Jis ėmė pasakoti apie savo studijų metus, referatų pirkimą, darbą studijų metu ir draugystes su merginomis. „Studijos man buvo mokslo ir „tūsų“ kombinacija“, – sakė režisierius. Iki soties prijuokinęs publiką jis palinkėjo sėkmingai ieškot savęs.

Scenarijus jau parašytas

KTU atstovybės prezidento Luko Kijausko teigimu, kiekvienam įstojusiam studentui scenarijus – jau parašytas. „Kiekvienas esat režisierius. Studijos yra pagrindas, bet yra ir laikas po jų. Čia yra vieta, kur buriasi žmonės, yra šimtai galimybių“, – sakė jis.

Kaip ir kino ekranuose, šventėje netrūko nei įspūdingų epizodų, nei kvapą gniaužiančio veiksmo, nei emocingų atlikėjų pasirodymų. Renginyje pasirodė atlikėjos Beatrich ir Monika Linkytė, specialius pasirodymus Rugsėjo 1-osios proga parengė KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“, akademinis choras „Jaunystė“, šokių grupė „Modance“, pučiamųjų grupė „The BrassBees“, kaskadininkai.

„Žalgirio“ arenoje vykusiame įspūdingame renginyje žiūrovų laukė ir daugiau staigmenų. Į kino tematiką orientuotą šou režisavo Vidas Bareikis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA