„Naktinis Urmo bėgimas“: sportas festivalio ritmu | Kas vyksta Kaune

„Naktinis Urmo bėgimas“: sportas festivalio ritmu

Organizatorių nuotr.

Vasara Kaune palydėta su triukšmu – minios šviesom ir atšvaitais pasipuošusių bėgikų siautė bene geriausiam vasaros palydėtuvių vakarėlyje „Naktinis Urmo bėgimas 2018“. Dalyviai tradiciškai bėgo 4 km ir 8 km distancijas, tačiau rezultatas čia tikrai nebuvo pagrindinis tikslas.

„Tai labiau vakarėlis nei bėgimo varžybos. Trasoje skamba muzika, šaudo lazeriai, blyksi šviesos, dalyviai rengiasi šviesą atspindinčią aprangą ar šviečiančius aksesuarus. Stengiamės pasirūpinti ir kitomis pramogomis“, – sako renginį organizuojančios VšĮ „Kauno maratono klubas“ vadovas Regimantas Tarasevičius.

Tarp mažiausiųjų dalyvių populiariausia pramoga šiais metais buvo „Atšvaitų dirbtuvės“, kurias dovanojo Kauno apskrities policijos pareigūnai kartu su bendrove SDG . Azartiškiausi rinkosi Lietuvos kariuomenės paruoštą estafetę, kur išsirangius iš miegmaišio teko susikrauti kuprinę, užsimaukšlinti šalmą, pasiimti ginklą bei su visa amunicija dar ir granatas tiksliai pamėtyti.

Išbandę įvairias pramogas „Naktinis Urmo bėgimas 2018“ dalyviai turėjo progos prajudinti sąnarius reperio MEANDI koncerte bei apšilimo treniruotėse. Beje, 4km treniruotę vedė žinoma sprinterė Eva Misiūnaitė.

Žymių lengvaatlečių „Naktinis Urmo bėgimas 2018“ tikrai netrūko. Vieni rikiavosi prie starto linijos, kiti atėjo palaikyti draugų. Įvertinti renginio užsuko po motinystės atostogų į lengvaatlečių elitą palengva grįžtančios, renginio ambasadorės, sesės dvynės Monika ir Milda Vilčinskaitės.

„Pernai buvom atvažiavę pasižiūrėti su pilvais, šį kartą jau su vaikais, – juokėsi Monika Vilčinskaitė-Bytautienė. – Man labai patinka šis naktinis bėgimas, pati du kartu esu bėgusi. Čia tikrai smagu, tikras vakarėlis. Bėgant tamsoje pojūčiai labai paaštrėja – atrodo, kad labai greitai bėgi, jėgų lyg ir daugiau. Kitokia atmosfera, naktį bėgti tikrai smagiau.“
Ypatingą atmosferą pažymėjo dauguma dalyvių. Sezoną tik pradedantis sezoną vidutinių nuotolių bėgikas Robertas Vališauskas tapęs 4km nugalėtoju sakė, jog naktį atrodo lyg bėgtum greičiau.

Anot čempiono, tiesiog nematai toliau esančių, vaizdas labai greitai keičiasi.

Jam antrino ir 4 km nugalėtoja Vytautė Pabiržytė: „šiame bėgime dalyvauju pirmą kartą. Labai lengva, lygi trasa be kalnelių – tai gerai bėgosi, smagu. Tamsoje bėgant visai kitas jausmas. Tamsu, bet šviečia šviesos, ramiai sau bėgi, faina.“

Jau visai sutemus startavo 8km trasos bėgikai. Jiems naktinėmis prekybos miestelio Urmo rampomis teko įveikit keturis ratus. Greičiausias šiais metais buvo vilnietis Lukas Budavičius, jau trečią kartą bandantis tapti „Naktinis Urmo bėgimas“ čempionu.

„Pirmas nebuvau, vis antrą vietą užimdavau. Tai labai džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko iškovoti šį titulą, – sakė Lukas, beje ir šiais metais turėjęs gerokai pasistengti dėl auksinės spalvos medalio. – Džiaugiuosi, kad buvo stiprūs konkurentai, buvo su kuo pakovoti. O šiaip gerai labai prasibėgo, oras geras, viskas labai smagu.“

Pirmoji tarp moterų 8km distancijoje buvo Laura Daopkuvienė, kuri sunkiai po finišo gaudydama kvapą sakė, jog net nesvajojo būti pirma – tai bėgikei buvęs visiškas netikėtumas.

Finišavus visiems „Naktinis Urmo bėgimas“ dalyviams – vakarėlis tęsėsi. Apdovanojus nugalėtojus, paskelbus ryškiausiai bei linksmiausiai apsirengusius bėgikus muzika netilo iki pat vidurnakčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA