Naujų mokslo metų proga Kauno moksleivių lauks policija | Kas vyksta Kaune

Naujų mokslo metų proga Kauno moksleivių lauks policija

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities moksleiviai mokslo metų pradžios proga sulauks svarbių dovanų. Jų saugumui kelyje užtikrinti bus dalinamos šviesą atspindinčios liemenės.

Nors kiekvienais metais eismo įvykių, kuriuose nukenčia vaikai, mažėja, Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas pastebi, kad dėmesį vis dar labiausiai reikia atkreipti į vaikų matomumą kelyje.

Populiariausios saugumo priemonės – atšvaitai. Tačiau jie dažnai yra pritvirtinami netaisyklingai, gali nukristi, yra ganėtinai nedideli. Taip pat vaikai bei jų tėvai ne visuomet supranta ir pagalvoja, kad vieno atšvaito nepakanka.

„Į mokyklas grįžtantiems vaikams skiriame ypatingą dėmesį. Eismas intensyvėja, moksleiviai būna išsiblaškę. Deja, kartais pamirštama pasirūpinti saugumu kelyje. Rudenį ir žiemą, kuomet matomumas itin blogas, vaikai, ypač gyvenantys toliau nuo miesto centro ar vaikštantys mažiau apšviestose gatvėse, vairuotojų yra pastebimi sunkiau. Tamsi apranga, netinkamas atšvaitų nešiojimas – visa tai didina riziką patekti į eismo įvykį“, – sako D. Žukauskas.

Ne pirmus metus su policija bendradarbiaujantis prekybos tinklas UAB „Kesko Senukai Lithuania“ susitiko su saugaus eismo specialistais ir policijos atstovais bei aptarė itin aktualią problemą. Anot pareigūnų, Kauno moksleiviams labiausiai trūksta maksimalų saugumą užtikrinančių priemonių – šviesą atspindinčių liemenių.

„Skaudu girdėti apie avarijas, kuriose nukenčia vaikai, todėl tradiciškai prisidedame prie eismo saugumo užtikrinimo. Pernai su policijos pagalba išdalinome 3000 atšvaitų. Šiemet policijos atstovai mus informavo, kad būtent šviesą atspindinčios liemenės galėtų pagerinti situaciją. Todėl šįkart Kauno moksleiviams paruošėme 1000 šviesą atspindinčių liemenių“, – sakė Arvydas Šapola, UAB „Kesko Senukai Lithuania“ generalinis direktorius.

Priimdamas dovaną Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga paaiškino, kad liemenes dėvėti paprasčiau, jos yra didesnės, ryškesnės, todėl vaikai pastebimi iš didesnio atstumo net ir esant itin prastam matomumui.

Moksleiviams šviesą atspindinčios liemenės bus išdalintos jau pirmosiomis rugsėjo dienomis. Kartu su UAB „Kesko Senukai Lithuania“ įsteigtomis šviesą atspindinčiomis liemenėmis Kauno apskrities policijos pareigūnai pirmokams ir ikimokyklinio ugdymo auklėtiniams padovanos beveik 10 tūkstančių atšvaitų visoje Kauno apskrityje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA