Čekų cirkas „Francesko“ sugrįžta į Kauną | Kas vyksta Kaune

Čekų cirkas „Francesko“ sugrįžta į Kauną

Nors vasaros pabaiga daug kam kelia liūdesį, nukabinti nosies nereikėtų – rugsėjis, kartu su savimi atsinešdamas šiek tiek vėsesnius orus ir ilgesnes naktis, kartu duoda ir naują pradžią. Ir taip, kaip moksleiviai naujiems iššūkiams sugrįžta į mokyklas, studentai – į aukštojo mokymo įstaigas, taip su nauja programa į Kauną sugrįžta ir čekų cirkas „Francesko“.

Gastroliuojančio cirko „Francesko“ palapinė įsikurs Aleksote, Veiverių plente 150. Į pasirodymus kauniečiai bei miesto svečiai bus kviečiami dvi savaites – rugsėjo 3-16 dienomis.

Iš pietų Moravijos kilusio cirko istorija siekia XIX a., kai pirmą kartą į sceną žengė šeimos cirkas „Faltiny“. Vienas iš jo narių, František, laikui bėgant įkūrė ir cirką „Francesko“, kuris greitai sulaukė tarptautinio pripažinimo. Iš pradžių rinkęsi tik lokalius pasirodymus, dabar cirko artistai keliauja po visą Europą.

Čekų cirko scenoje žiūrovų dėmesį prikaustys iliuzionistų, šokėjų, akrobatų ir klounų pasirodymai. Ir nors ruduo su savimi atsineša žvarbesnius orus, „Francesko“ atstovai pažymi, jog šildoma cirko palapinė neleis sušalti.

Šiemet į pasirodymus Lietuvoje „Francesko“ atsiveža ir naujieną – programoje numatytas Lietuvoje neviešėjusių baltųjų tigrų pasirodymas. Be jų į sceną žengs ir kiti egzotiniai gyvūnai, tačiau tam, kad scenoje pasirodantys gyvūnai ir artistai galėtų pailsėti, rugsėjo 10-11 dienomis pasirodymai nevyks.

Bilietai į cirką parduodami renginio vietoje prieš pasirodymus. Kauniečiams siūloma pasinaudoti ir akcija – bilietai rugsėjo 3 ir 12 d. kainuos mažiau.

Daugiau informacijos apie „Francesko“ rasite apsilankę jų „Facebook“ paskyroje bei paskambinus telefonu 8 672 11462.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA