Kauniečiai pradėjo leisti laikraštį Vilniuje | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pradėjo leisti laikraštį Vilniuje

DELFI nuotr.

Vilniuje pirmadienį pradėtas platinti nemokamas leidinys „Vilniaus diena“, kurį leidžia kauniečių dienraščio „Kauno diena“ ir naujienų portalo „Klaipėda“ leidėjas bendrovė „Diena Media News“.

„Iki šios dienos tai buvo vienintelis šalies miestas, laikinai neturėjęs savo laikraščio. Ką čia bepasakysi, kai, tarkime, tokia Plungė turi net tris. Nuo šiol „Vilniaus diena“ išeis kiekvieną pirmadienį. Nemokama, bet solidi, – Lietuvos žurnalistų sąjungos interneto svetainėje naujo leidinio vyriausiojo redaktoriaus Alfredo Zdramio sveikinamąjį žodį cituoja Vytautas Žeimantas. – Čia viskas tilps. Dabartinis Vilniaus gyvenimas ir istorija, įdomūs miestelėnai ir svečiai, kultūra, menas ir gausybė priedų: pasaulio, ekonomikos, sporto, sveikatos, laisvalaikio bei įdomybių. Darsyk, laba diena, čia vėl „Vilniaus diena“.

V. Žeimantas taip pat primena, kad pirmasis „Vilniaus dienos“ numeris pasirodė 2007 m. – jo šūkis, kaip ir redaktoriai, keitėsi ne kartą, kol galiausiai leidyba sustojo. Kaip nurodo V. Žeimantas, 100 proc. „Diena Media“ akcijų tuo metu valdė investicijų bendrovė „Hermis Capital“, o „Vilniaus dienos“ leidyba sustabdyta 2014 m., eilinį kartą pasikeitus laikraščio akcininkams.

Po dar vienų bendrovę lydėjusių pokyčių, kurie buvo neišvengiami po pagrindinio laikraščio akcininko – Ūkio banko griūties – savaitraštį vilniečiams šį rudenį nusprendė atgaivinusi bendrovė „Diena Media News“, kurios direktorius yra Tadas Širvinskas, priklauso „Diena Media“ – žiniasklaidos, spausdinimo paslaugų ir interneto projektų plėtros įmones jungiančiai grupei, įkurtai 2007 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA