„Dėmesio centre“ – iš „SEB“ banko besitraukiantis ir tolimesnį kelią svarstantis Gitanas Nausėda | Kas vyksta Kaune

„Dėmesio centre“ – iš „SEB“ banko besitraukiantis ir tolimesnį kelią svarstantis Gitanas Nausėda

BNS, „Kas vyksta Kaune“ 2018/08/30 20:10
DELFI nuotr.

Šiandien DELFI „Dėmesio centre“ Edmundas Jakilaitis kalbina iš „SEB“ banko prezidento patarėjo pareigų besitraukiantį ekonomistą Gitaną Nausėdą.  Pastarasis nuo šių metų rugsėjo 7 dienos palieka banką ir žada artimiausiu metu paskelbti, ar dalyvaus prezidento rinkimuose.

„Galiu pasakyti, kad planuoju artimiausiu metu paskelbti, ar dalyvausiu prezidento rinkimuose“, – BNS ketvirtadienį sakė G. Nausėda. Jis kol kas pirmauja visuomenės nuomonių apklausose tarp potencialių kandidatų į prezidento rinkimus.

Šiuo metu ekonomistą kandidatu kelia kai kurie konservatorių skyriai, artėjant Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirminiams rinkimams atrenkant partijos kandidatą. G. Nausėda turi per rugsėjį apsispręsti, ar sutiktų dalyvauti konservatorių vidaus rinkimuose.

Į SEB banką ketvirtadienį kreipėsi Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas, prašydamas paaiškinti, ar G. Nausėdos galimas dalyvavimas rinkimuose dera su banko etikos kodeksu ir ar bankui dėl tokių veiksmų nekyla reputacinės žalos rizika. Dėl G. Nausėdos į SEB akcininkus vasarį kreipėsi ir Seimo konservatorius Žygimantas Pavilionis.

G. Nausėda sako, kad jo sprendimai nėra susiję su Seimo narių veiksmais. „Apie tai galvojau gerokai anksčiau, manau, kad tai logiškas ir geras sprendimas. Bet tikrai negalėčiau suteikti garbės kai kuriems žmonėms, kad jie paskatino galutinį sprendimą, nes jis atsirado anksčiau. Sprendimas yra ir jį paskelbsiu visai netrukus, bereikia nedaug kantrybės ir viskas bus padaryta“, – tikino ekonomistas.

Baigiasi karjera „SEB“ banke

„Eidamas vyriausiojo ekonomisto ir prezidento patarėjo pareigas G. Nausėda savo profesionalumu ir kompetencija, patirtimi ir giliomis įžvalgomis prisidėjo prie SEB banko raidos ir visuomenės finansinio raštingumo didinimo“, − pranešime spaudai sakė „SEB“ banko valdybos pirmininkas ir prezidentas Raimondas Kvedaras.

G. Nausėda „SEB“ banke dirbti pradėjo 2000 metais, nuo 2008-ųjų jis ėjo banko prezidento patarėjo ir vyriausiojo banko ekonomisto pareigas. G. Nausėdą banką palieka šalių susitarimu.

Jo pareigas laikinai eis dabartinis banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas. Naujo formato Lietuvos makroekonomikos apžvalga kartu su T. Povilausku visuomenei bus pristatyta jau spalio pradžioje.

Daugiau nei dešimtmetį finansų srityje dirbantis T. Povilauskas prie „SEB“ banko prisijungė 2015 metais. Iki šiol jis buvo atsakingas už ekonominių tendencijų analizę, prognozių modeliavimą ir analitines įžvalgas.

G. Nausėda, kritikuojamas dėl padažnėjusių išvykų į regionus, sako, kad per pastaruosius dešimtmečius į provinciją yra vykęs „600-700 vizitų“.

„Bet savaime suprantama, kad akys žiūrėjimo į tą patį reiškinį yra visiškai kitokios: jei anksčiau tai buvo žiūrima kaip į ekonomisto išvažiavimą į regionus, dabar ne dėl nuo manęs priklausančių priežasčių į tą patį įvykį, tą pačią prezentaciją žiūrima kitaip“, – sakė jis.

Tiesioginę „Dėmesio centre“ laidos transliaciją galite stebėti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA