Imasi priemonių: realiu laiku žemėlapyje teiks informaciją apie dujų skirstymo nutrūkimo atvejus | Kas vyksta Kaune

Imasi priemonių: realiu laiku žemėlapyje teiks informaciją apie dujų skirstymo nutrūkimo atvejus

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Tobulindama klientų informavimą elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pristato interaktyvų žemėlapį, kuriame realiu laiku skelbiama informacija apie planuotus ir neplanuotus dujų skirstymo nutrūkimus.

Žemėlapyje galima sužinoti, kurioje vietovėje ir dėl kokių priežasčių laikinai nutrauktas dujų skirstymas vartotojams, kada jis bus atstatytas, rasti kitos praktinės informacijos.

„Jau daugiau nei metus veikia ESO elektros skirstymo tinklo atjungimų žemėlapis, kuriame galima realiu laiku matyti tiek planinius, tiek dėl įvairių gedimų įvykusius nutrūkimus. Pastebime, kad klientai aktyviai juo naudojasi, todėl analogišką galimybę siūlome ir dujų vartotojams. Rūpinamės visais klientais ir stengiamės kuo labiau išplėsti informavimo kanalus. Neabejojame, kad interaktyvus žemėlapis bus naudingas ir patogus įrankis“, – naujovę komentavo ESO valdybos narys ir Tinklo eksploatavimo tarnybos direktorius Saulius Vaičekauskas.

Interaktyvus dujų tiekimo žemėlapis patalpintas įmonės interneto svetainėje čia.

Žemėlapis pritaikytas ir mobiliems įrenginiams, tad sužinoti aktualią informaciją apie dujų skirstymo tinklo darbą galima bet kurią akimirką, turint telefoną ir interneto ryšį.

„Vis daugiau klientų renkasi bendravimą internetu, todėl žemėlapį sukūrėme tam, kad kiekvienas galėtų paprastai ir greitai pasitikrinti informaciją apie dujų skirstymą. Planuotų atjungimų atveju – dažniausiai dėl įrangos atnaujinimo arba plėtros darbų – iš anksto įvairiais būdais informuojame klientus, kuriems laikinai nutraukiamas tiekimas. Įvykus neplanuotiems nutrūkimų atvejams – dėl techninių gedimų, tinklo pažeidimų ar kitokių priežasčių – klientai žemėlapyje gali stebėti visą susijusią, operatyviai atnaujinamą informaciją realiu laiku“, – funkcionalumą pristatė S. Vaičekauskas.

Atsidarę žemėlapį klientai taip pat ras ir naudingų patarimų apie tai, ką daryti užuodus dujų kvapą, ko negalima daryti dujotiekio apsaugos zonoje ir kitų atsakymų kaip atsakingai ir saugiai elgtis aplinkoje, kurioje yra dujos.

ESO atstovo teigimu, jei informacija apie dujų nutrūkimą žemėlapyje nėra pateikta, klientams reikėtų nedelsiant kreiptis nemokamu trumpuoju dujų avarinės tarnybos numeriu 1804.

ESO eksploatuoja daugiau kaip 8 tūkst. km skirstomųjų dujotiekių. Prie ESO dujų skirstymo tinklo yra prisijungę beveik 580 tūkst. privačių ir apie 10,5 tūkst. verslo klientų. Tinklo kokybės rodikliai – neplanuotų dujų energijos persiuntimo nutrūkimų atvejų trukmė vienam vartotojui (SAIDI) ir vidutinis neplanuotų ilgų nutrūkimų atvejų skaičius vienam vartotojui (SAIFI) – šiemet išlieka panašus, kaip ir pernai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA