Pravieniškėse kitą nuteistąjį smūgių kruša užvertęs kalinys sulauks teisingumo | Kas vyksta Kaune

Pravieniškėse kitą nuteistąjį smūgių kruša užvertęs kalinys sulauks teisingumo

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apylinkės prokuratūra, bendradarbiaudama su Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Kriminalinės žvalgybos skyriumi, baigė ikiteisminį tyrimą ir Kaišiadorių rūmų teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kolonijoje bausmę atliekantis nuteistasis kaltinamas kito kalinio sveikatos sutrikdymu.

Kaip nurodoma LR prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, ne kartą teistas R. M., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, šių metų kovo mėnesį įsivėlė į konfliktą su kitų nuteistuoju E. K.

Konflikto metu kaltinamasis gyvenamojoje patalpoje, kaip įtariama, tyčia sudavė E. K. 11 smūgių į įvairias kūno vietas, taip sukeldamas fizinį skausmą ir nežymiai sutrikdydamas kito nuteistojo sveikatą.

Kaltinamasis R. M. kaltę pripažino ir nurodė smūgius sudavęs kilus konfliktui su nuteistuoju. R. M. teistas 9 kartus už vagystę, plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą, laisvėje pastovios gyvenamosios vietos jis neturėjo.

Baudžiamajame kodekse už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą numatyta viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA