Įspėja kauniečius: trečiadienį miestą užplūs didelės policijos pajėgos (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Įspėja kauniečius: trečiadienį miestą užplūs didelės policijos pajėgos (papildyta)

BNS, Lietuvos policija 2018/08/29 00:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Rugsėjo 22-23 dienomis Lietuvoje vyksiančiam popiežiaus Pranciškaus vizitui intensyviai ruošiasi ne tik valstybės institucijos, savivaldybės ir vizitą koordinuojančios organizacijos, bet ir policijos pajėgos. Trečiadienį keliose Kauno ir Vilniaus vietose pareigūnai surengs pratybas.

Kaip informavo Policijos departamentas, rugpjūčio 29 d., nuo 8 iki 12 val. Vilniaus ir Kauno miestuose vyks didelės policijos pratybos, kurios skirtos tinkamai pasirengti popiežiaus vizitui.

Pagrindinės pratybų vietos Kaune – Santaka, Arkikatedra bazilika, „Žalgirio“ arena. Vilniuje pareigūnai veiksmus šlifuos aprie Geto sienos, Genocidų aukų muziejus, Apaštališkojsios Nunciatūros.

„Siekiant išvengti nesusipratimų, perspėjame gyventojus apie būsimas pratybas. Jei yra galimybė, pareigūnai prašo vengti šių vietų, kadangi kai kur laikinai gali būti ribojamas eismas ir dėl to susidaryti transporto spūstys“, – nurodoma policijos pranešime.

„Bus išbandomos tam tikros situacijos, kurios gali kilti per popiežiaus vizitą, pavyzdžiui, nusikaltimas ar netikėtas piliečio priėjimas prie popiežiaus“, – BNS sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Anot jo, sudarytas visas situacijų sąrašas, kurios bus išbandytos per mokymus realiose vietose.

Pasak R. Matonio, pratybose dalyvaus apie 20 proc. policijos pareigūnų, kurie dirbs Šventajam Tėvui atvykus į Lietuvą.

Policijos vadovybė dėl popiežiaus vizito buvo prašiusi papildomo finansavimo, tačiau pinigų negavo. Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris portalo 15min.lt studijoje rugpjūčio pradžioje teigė, kad policijai kukliausiais skaičiavimais, dėl vizito reikėtų papildomų 600 tūkst. eurų.

Nepaisant to, žadama, kad saugumas vizito dienomis bus užtikrintas, nors dėl pajėgų perskirstymo gali mažiau pareigūnų dirbti kitomis dienomis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad popiežius į Lietuvą atvyks šeštadienį, rugsėjo 22–ąją. Sekmadienį Šventasis Tėvas išvyks į Kauną, kur Santakos parke laikys Šv. Mišias, Kauno kurijos rūmuose pietaus su vyskupais, Kauno arkikatedroje susitiks su dvasininkais.

Iš Kauno popiežius grįš į Vilnių, kur lankysis ir melsis Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje. Rugsėjo 24 dieną popiežius išvyks į Latviją, o rugsėjo 25–ąją jau viešės Estijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA