I. Zasimauskaitė pristatė pirmąją savo sukurtą dainą: palietė dažnai nutylimą temą | Kas vyksta Kaune

I. Zasimauskaitė pristatė pirmąją savo sukurtą dainą: palietė dažnai nutylimą temą

Kaunietė Ieva Zasimauskaitė antradienio vakarą surengtoje spaudos konferencijoje pristatė pirmąją savo pačios parašytą dainą „Absorbed“. Kūrinyje 2018-aisiais Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusi atlikėja kalba apie gyvenimo beprasmybę ir prasmę, kurią galime atrasti kiekvienas. I. Zasimauskaitė neslepia, kad gyvenime buvo momentų, kai apie pabaigą galvojo ir pati.

„Tai yra pirmasis mano pačios kūrinys. Šis mano atviras pokalbis gimė bažnyčioje, kai Donatas užgrojo keturis akordus, o aš tiesiog pradėjau kalbėti nebe žodžiais, bet daina – tąkart ilgesiu ir didele viltimi“, – prieš konferenciją „Kas vyksta Kaune“ atsiųstame laiške pasakojo atlikėja.

Prieš metus suskambėję akordai, prisiminė I. Zasimauskaitė, šiemet virto nepaprasta daina – jos širdies daina. Kaunietė atlikėja taip pat teigė kažkada sulaukusi klausimo, kaip įmanoma, kad ji pati tokia pozityvi, o dainos lyriškos, melancholiškos ir dažnai verčiančios susimąstyti.

„Bet galbūt taip ir atsiranda gyvenimo harmonija… Būtent tai ir sudėjau į vaizdo klipą, kuriame gyvena du pasauliai: vienas paskendęs savyje, neranda kelio, nebenori ir nesupranta, o kitas atranda viltį ir kelią, žino, kad yra laimė, šviesa ir noras eiti pirmyn“, – komentavo I. Zasimauskaitė.

Ji pripažino, kad nedrąsu atskleisti tai, kas tikra ir nesumeluota, tačiau labai gera. Šis nušvitimas – lyg naujo kelio pradžia, nuo kurios atsispyrusi atlikėja nebebijo parodyti, kokią muziką mato pati.

„Labai noriu padėkoti savo draugams ir žmonėms, kurie ateina į šį gyvenimą visiškai atsitiktinai, bet palieka tokius didžiulius pėdsakus ir įkvepia. Įkvepia kūrybai ir meilei gyvenimui, – pozityvumu tryško I. Zasimauskaitė.

– Klausykit… ir pajuskit save. Kai visos mintys tiesiog įnikę ir nieko nebegali padaryti, kartais be proto skauda ir norisi klausti: „kodėl aš??“ Bet tikiu – tikrai yra kelias, kuris išlaisvina ir padeda atrasti ramybę.“

„Absorbed“ pristatymo konferencijoje, raminančiai pavadintoje „Neskubėk“, į gyvenimo prasmės paieškas leidosi autoritetingi dvasiniai vadovai: kunigas Algirdas Toliatas, vedų žinovas, jogas ir pamokslininkas Anantara Das bei lektorius, asmeninio efektyvumo treneris Darius Ražauskas.

Vilniaus senamiestyje vykusiame pristatyme taip pat šmėžavo žinomi muzikos ir pramogų pasaulio veidai: Jonas ir Simona Nainiai, Monika Pundziūtė-Moniqué, Monika Linkytė, grupės „Flying Saucer Gang“ lyderis Remigijus Daškevičius su Karolina Meschino ir kiti.

Muziką kūriniui parašė I. Zasimauskaitė ir Donatas Kelmelis, žodžius – I. Zasimauskaitė. Klipą taip pat kūrė I. Zasimauskaitė ir Simas Grabauskas. Atlikėjos veidą filmavimui dailino Milda Butkevičienė, plaukus tvarkė Rita Martinkutė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA