Kauniečiai į A. Verygos draudimus rūkaliams sureagavo išradingai | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai į A. Verygos draudimus rūkaliams sureagavo išradingai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio rytą pasirodžius žiniai, kad Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga siūlydamas rūkymo apribojimų draudimus, nori apsaugoti nerūkančius, jog jie nebūtų verčiami kvėpuoti cigarečių dūmais, sulaukė kauniečių reakcijų, nestokojančių ir šmaikštumo prieskonio. Ypač internautų kalbas pakurstė A. Verygos teiginys, kad rūkantis žmogus pats turėtų rasti tokią vietą, kur jis negadintų sveikatos kitam žmogui.

Ragina uždrausti balkonuose purtyti kilimus

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Vidmantas įsiliedamas į diskusiją draudimų rūkaliams tema, užsiminė ir apie dar vieną galimą apribojimą sąraše, apie kurį Sveikatos ministras veikiausiai nebus pagalvojęs: „Jei man nepatinka gėlės, esančios balkonuose, nes į balkoną pribyra jų lapų, kodėl jų neaugina uždarę namuose? Kodėl turiu šluoti gėlių lapelius? Juos reikia uždrausti, nes yra alergiškų žmonių“, – svarstė jis.

„Gerai, jei tik gėlių lapai byra, – būna ir visas vazonas nukrenta iš trečio aukšto“, – pridūrė Danas. „Kai senyvos moterys šliūkšteli vandens – skęsta keli balkonai ir langai“, – kitą gyvenimiškos kasdienybės pavyzdį pateikė Tomas.

„O man dulkės krenta, kai purto kilimus. Juos irgi uždrausti reikia!“ – užsiminė Dovilė.

Kaunietė: išėję į pensiją, reikalausite nemokamų vaistų

Kitai internautų stovyklai atstovaujanti kaunietė Vilma į situaciją pažvelgė A. Verygai artimesniu žvilgsniu. „Apmaudu tai, kad nerūkantys turi taikstytis su rūkaliais. Juk smirdėdami trukdote nerūkantiems ir vaikams“, – rašė ji.

Pasak moters, nerūkantis žmogus nesukelia problemų aplinkiniams, todėl esą šioje situacijoje reikėtu išlikti protingiems ir kultūringiems –  susirasti vietas, skirtas rūkymui. „Ten ir rūkykite kiek tik širdis geidžia. O dabar dar drįstate pykti vien dėl to, kad turi priklausomybę“, – į priešingos pozicijos komentatorių daržą akmenį metė skaitytoja Vilma.

„Nusibodo jūsų smarvė. Žudykite save, bet ne mane. Išėję į pensiją reikalausite nemokamų vaistų“, – pastarajai nuomonei antrino Liucija.

Kaunietis Giedrius taip pat tūžo ant rūkalių: „Jei esate silpnavaliai ir nesugebate gyventi be cigaretės, kodėl tas, kuris – normalus, turi uostyti dūmus? Užsimeskite maišą ant galvos ir rūkykite nesmardinę aplinkos“,  – sakė jis.

Draudimas rūkyti balkonuose – beprasmis

Prisiminęs vieną iš pastaruoju metu daugiausiai diskutuotinų klausimų – draudimą rūkyti balkonuose, portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Vytis pastebi, jog tokiu apribojimu norimas rezultatas tikriausiai nebus pasiektas.

„Kaip pažabos tuos, kurie rūko balkonuose? Iškvies policiją kaimynai? Kol policija atvažiuos į daugiabutį, rūkantysis jau galės pasakyti, kad jis nerūko. Taip tik dar labiau eikvosime resursus. Tiesiog idiotiškas sprendimas ir tiek, „valstiečiai“ tik dar kartą rodo, kad negeba analitiškai mąstyti ir spręsti kompleksinių problemų priežasčių, o bando išspręsti rezultatą“, – pastebi vyras.

Pasak kauniečio, visi turėtų turėti vienodas teises. „Rūkančiajam reikia bandyti padėti mesti įprotį, o ne drausti eiti į viešumą taip skatinant tik dar didesnes problemas. Kaip ir minėjau, čia neturėtų būti net teisių klausimas, o neracionalių priimamų sprendimų. Toks jausmas, kad taip daroma, kad visuomenė susiskaldytų ir kol viena pusė kitai prieštarautų nematytų būtent pačio veiklos neracionalumo“, – svarstė Vytis.

Panašią mintį akcentavo ir Giedrė. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojos teigimu, nors ji ir nerūkanti, tokie valdžios sprendimai atrodo absurdiški.

„Kodėl važinėjantys dviračiais turi uostyti automobilių išmetamąsias dujas. Uždrauskime važinėti miestuose. Rūkantiesiems belieka rūkyti namie. O, jei yra mažų vaikų, vėl negerai. Viską uždraus. Tam, kad išeitumėme pasivaikščioti į lauką, greitai reikės savivaldybės leidimo“, – piktinosi moteris.

„Tektų susimokėti už nueitą kelią, juk danga dėvisi“,  – šmaikščiai pratęsdamas Giedrės mintį rašė Mantas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA