Kelių Policija meta iššūkį lenktynininkams: stovės įjungę švyturėlius | Kas vyksta Kaune

Kelių Policija meta iššūkį lenktynininkams: stovės įjungę švyturėlius

Asociatyvi nuotr.

Nemuno žiede vykstančių „dragų“ metu įprastai prie starto linijos rikiuojasi įvairaus galingumo ir dydžio automobiliai – nuo prabangių „Mercedes-Benz“ visureigių iki antrą dešimtį skaičiuojančių entuziastų ištobulintų „Honda Civic“. Tačiau ateinantį trečiadienį „dragas“ bus kitoks – prie starto linijos stos ir labai neįprastas ekipažas – naujutėliu „Opel Insignia“ 2,0 BiTurbo ginkluoti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai, rašoma pranešime spaudai.

[galerija kiek=”8″]

Turbūt ne vienas automanas patyliukais yra pagalvojęs, kaip pavyktų pabėgti nuo pareigūnų. Pasivys? Nepasivys? Šie pamąstymai paskutinį rugpjūčio trečiadienį virs realybe, nes Lietuvos kelių policija atvažiuos į „Nemuno žiede“ vyksiantį „DRAG’ūnų“ vakarą, įjungs švyturėlius ir stos prie starto linijos su kitais „drago“ dalyviais. „Viskas legalu, saugu ir skirta tam, kad nuo Lietuvos kelių policijos keliuose bėgioti nereikėtų“, – sako renginio organizatoriai.

Pareigūnai žiūri teigiamai

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Dariaus Žukausko, automobilių entuziastų ir VšĮ „Nacionalinio žiedo“ bendradarbiavimas organizuojant „DRAG’ūnų vakarus“ prisidėjo prie saugumo Kauno gatvėse.

„Tas, kuris išbando lenktynes uždaroje trasoje, kurioje pasirūpinta kiekvieno dalyvio saugumu, žino, jog adrenalino ir smagių potyrių geriau ieškoti čia, o ne bendro naudojimo keliuose“, – pasakojo D.Žukauskas.

Vienas šio renginio idėjų sumanytojų, VšĮ „Nacionalinis žiedas“ vadovas Arūnas Samochinas, pasakojo, kad pirmiausia šį renginį mato kaip socialinę misiją.

„Ne vienas vairuotojas, kuris net ir nevairuoja itin galingo automobilio ar motociklo, nori pabandyti, kiek jo transporto priemonė „traukia“, tačiau adrenalino ir automobilių galimybių ribų paieškos gatvėje, kur intensyvus eismas, kur bet kada į kelią gali išbėgti pėsčiasis, išvažiuoti dviratininkas, nėra tinkama vieta. Todėl „Nemuno žiede“ vykstančios varžybos yra saugi vieta išbandyti viską – automobilio ar motociklo galimybes ir savo vairavimo įgūdžius“, – kalbėjo A.Samochinas.

A.Samochinui antrino ir kolega, taip pat vienas iš projekto rengėjų, – Jonas Šiaudikis, sakydamas, jog „DRAG’ūnu“ gali būti kiekvienas, tam nėra netinkamo automobilio, o „dragas“ po darbingos dienos yra naudingas sveikatai, su šypsena priduria J.Šiaudikis. Pagrindinė „DRAG’ūnų vakaro“ rengėjų misija – prisidėti prie eismo saugumo Kauno gatvėse.

Kauniečiai vis labiau pamėgsta „drago“ vakarus

Ne pirmus metus šiose lenktynėse dalyvaujantis Laimonas Sadauskas sako, kad renginio metu prie starto linijos stoja nuo 50 iki 100 dalyvių.

„Dalyvių skaičiui bene didžiausią įtaką turi oro sąlygos. Liepos mėnesį vykusiame renginyje, kai varžėsi lėktuvas ir sportinis automobilis, žiūrovų buvo ne mažiau nei Lietuvoje pamėgtose „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse, norinčiųjų atvažiuoti eilė rikiavosi net nuo Šakių plento“, – prisiminė L.Sadauskas.

Rugpjūčio 29 dieną prie „DRAG’ūnų vakaro“ starto linijos stos ir Kauno VPK patruliai, kurie žada ne tik stebėti varžybas, tačiau ir patys jose dalyvauti.

„Labai gera matyti, kad kelių policininkai tampa neabejingi tokiems renginiams. Reikia keisti nuostatą, kad akiratyje pamatytas pareigūnas žada nemalonumus. Priešingai – pamatę pareigūną mes turime žinoti, kad visuomet prireikus pagalbos, jis bus tas, į kurį bus galima kreiptis pirmiausia“, – kalba L.Sadauskas.

Tokioms mintims pritaria ir Kauno VPK viršininkas D.Žukauskas. Pasak jo, pareigūnai dalyvaudami tokiuose renginiuose siekia supažindinti visuomenę su savo veikla bei leidžia susipažinti su policijos naudojama technika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA