Greitkelio rekonstrukcija prie „Megos“: Seimo pirmininkas aptars kelių statybas | Kas vyksta Kaune

Greitkelio rekonstrukcija prie „Megos“: Seimo pirmininkas aptars kelių statybas

BNS 2018/08/27 08:38
Archyvo / DELFI nuotr.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pirmadienį su Kauno prekybos centro „Mega“ ir „Kauno energijos“ atstovais aptars kelių statybas – dėl jų nesutariama su Automobilių kelių direkcija.

Seimo vadovas susitiks su Kelių direkcijos laikinuoju vadovu Vitalijumi Andrejevu ir bendrovės „Baltic Shopping Centers“ atstovais Vytautu Danyla, Pauliumi Medzevičiumi ir Zenonu Meškausku bei įmonės „Kauno energija“ vadovu Rimantu Baku.

„Megos“ valdytoja, verslininko Augustino Rakausko netiesiogiai valdoma bendrovė „Baltic Shopping Centers“ yra kreipusis į teismą dėl Kelių direkcijos numatomos magistralinio kelio Vilnius–Klaipėda atkarpos Kaune rekonstrukcijos – prašoma uždrausti atlikti rekonstrukcijos projektavimo darbus.

Seimo Pirmininko padėjėjas Paulius Žeimys BNS sakė, kad V. Pranckietis su „Megos“ ir Kelių direkcijos atstovais bandys ieškoti problemos sprendimų būdų. Su „Kauno energijos“ vadovu Seimo pirmininkas aptars žiedinės sankryžos prie Akademijos miestelio Kauno rajone statybą.

„Kilo ginčas tarp „Kauno energijos“ ir Kelių direkcijos dėl to, kad po numatoma žiedine sankryža eina šilumos trasa ir „Kauno energija“, kuriai priklauso ta dalis žemės, paprašė, kad trasą perkeltų. Kelių direkcija sako, kad tai daug kainuos. Įstrigo remonto darbai, dabar kyla milžiniškos spūstys. Pasiūlymai dėl kompromiso jau yra vienoje ir kitoje pusėje, didelio konflikto nėra“, – teigė P. Žeimys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA