Naktinė drama Dainavoje: bedęs peilį į tautiečius, padegė butą ir pabėgo (dar papildyta) | Kas vyksta Kaune

Naktinė drama Dainavoje: bedęs peilį į tautiečius, padegė butą ir pabėgo (dar papildyta)

„Kas vyksta Kaune“, BNS inf. 2018/08/23 08:16
Skaitytojo nuotr.

Trečiadienio naktį ugnis įsižiebė Birželio 23-iosios gatvėje. Suvažiavus specialiosioms tarnyboms, vienam Ukrainos piliečiui medikai konstatavo mirtį, du jo tautiečiai išvežti į ligoninę.

Kaip pranešė Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, rugpjūčio 22 d., 22.44 val. gautas vyro pranešimas, kad Birželio 23-iosios gatvėje, 6 numeriu pažymėtame name dega butas, jis yra jo viduje ir negali išeiti.

Į nurodytą vietą atvykus ugniagesiams, pro buto duris rūko dūmai. Butas dviejų kambarių, devynaukščio namo trečiame aukšte.

Patekus į butą iš jo išnešti du Ukrainos piliečiai. B. N. (1989 m.) medikai konstatavo mirtį, G. H. (1994 m.) su gyvybės požymiais išvežtas į gydymo įstaigą.

Bute buvo du gaisro židiniai: pirmasis kambaryje (degė lova), o antrasis tarp kambario bei koridoriaus (linoleumas ir durys). Aprūko visos gyvenamosios patalpos su ten esančiais daiktais.

Užgesinus gaisrą kreipėsi iš degusio buto per langą iškritęs dar vienas Ukrainos pilietis A. V. (1998 m.), kuris medikų taip pat išvežtas į gydymo įstaigą.

Įvykio liudininkais tapę „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasakoja, kad prieš kelias dienas išnuomotame bute, kurį Baltarusijos arba Ukrainos piliečiams nuomoja viena Lietuvos statybų įmonė, 4-5 asmenys girtavo. Tarp sugėrovų įsiplieskė konfliktas ir vienas vyrų peiliu sužalojo du žmones, kitas perlipo į balkoną pas kaimynus, o kitas iššoko iš trečio aukšto.

„Kaimynas, kurio balkone atsidūrė užsienietis, bandė iškviesti policiją, bet iš streso pamiršo numerį. Paskambino kitoje laiptinėje gyvenančiam draugui, šis liepė skambinti 112“, – įvykius dėstė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Tada būsto savininkas, pas kurį atsidūrė žmogus iš konfliktinio buto, kartu išėjo į lauką, kur sutiko pagalbos numerį jam padiktavusį draugą. Iš laiptinės netrukus su peiliu rankoje išėjo esą nuomojame bute sugėrovus sužalojęs vyras. Vienas kaunietis jį bandė sekti ir vytis tačiau sulaukę grasinimo atlyžo, o agresorius pabėgo – pranyko kiemo tamsoje.

„Jis papjovė tame bute du žmones, galimai brolius… ir padegė jį. Kadangi dauguma dar nemiegojo, buvo greit iškviestos specialiosios tarnybos, kurios atvyko labai operatyviai. Vienas asmuo bute negyvas, kitą bėgte išnešė iš laiptinės ir išvežė greitoji – visas kraujuotas taip, kad net nesimato kūno… vien kraujas“, – nakties baisumus prisiminė kaunietis.

Vienas ukrainietis iš nelaimės vietos išvežtas jau ne medikų automobiliu… / Skaitytojų nuotr.

Iš viso tragiškos nelaimės vietoje dirbo keturi ugniagesių, trys greitosios pagalbos ir trys policijos ekipažai. Tuoj pat čia prisistatė ir kriminalistai, kurie užtvėrė kelią.

Kriminalistai nelaimės vietoje organizuoja įtariamųjų paieškas / Skaitytojo nuotr.

Įnikę į nešiojamąjį kompiuterį ir sudėlioję veiksmų planą, jie pasklido ieškoti krauju savo rankas sutepusio bėglio. Kauniečiai pranešė, kad itin gausios policijos pareigūnų pajėgos šukavo netoliese esantį Draugystės parką.

Papildyta 9.06 val.

Policijos departamento duomenys patvirtina kauniečio nupasakotą istoriją – pranešama, kad rugpjūčio 22 d., apie 22.40 min., Birželio 23-osios gatvėje esančiame bute galimai peiliu mirtinai sužalotas Ukrainos pilietis, gimęs 1989 m.

Buto durys šiuo metu užantspauduotos kriminalistų, ant grindų matyti kraujo žymės / Skaitytojo nuotr.

Taip pat sužaloti Ukrainos piliečiai, gimę 1998 m. ir 1994 m., kurie dėl durtinių-pjautinių žaizdų kūne pristatyti į ligoninę. Du įtariamieji ukrainiečiai, gimę 1976 m. ir 1985 m., ieškomi.

Papildyta 09.48 val.

LSMU Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vyr. specialistė Eglė Audickaitė „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad vienas nukentėjusysis išleistas namo, apie kitą informacijos teikti ligoninės atstovai kol kas negali.

Kauno policija ketvirtadienio rytą paskelbė dviejų Ukrainos piliečių, įtariamų nužudymu, paiešką. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Papildyta: 14:04 val.

Policija ieško dviejų ukrainiečių, įtariamų tautiečio nužudymu ir dviejų sužalojimu. Manoma, kad gaisras bute buvo sukeltas siekiant paslėpti kitus nusikaltimus, rašo BNS.

„Yra prielaidų teigti, kad buvo stengiamasi paslėpti nusikaltimo pėdsakus ir nusikaltimo vietoje buvo sukeltas gaisras. Vykdoma intensyvi paieška, bus kreipiamasi į teismą dėl suėmimo paskyrimo už akių“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Ieškomi 1976 ir 1985 metais gimę Ukrainos piliečiai. Manoma, kad jie abu dalyvavo įvykdant nusikaltimą. Jie įtariami tyčiniu nužudymu visuotinai pavojingu būdu ir pasikėsinimu nužudyti.

Nustatyta, kad iš gaisro išgelbėti ukrainiečiai buvo sužaloti peiliu. Visi asmenys tarpusavyje pažįstami. Jie atvyko į Lietuvą dirbti statybose. Jie ketvirtadienį rengėsi išvykti atgal į Ukrainą. „Tie du asmenys, kurių mes ieškome, vartojo alkoholį“, – sakė Kauno policijos vadovas.

Pirminiais duomenimis, tarp vyrų įvyko konfliktas, kuris ir pasibaigė mirtinu sužalojimu. Bute buvo du gaisro židiniai: kambaryje degė lova, taip pat tarp kambario bei koridoriaus degė linoleumas ir durys.

Įvykio aplinkybes tiria policijos pareigūnai, jie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA