Kauno „Žalgirio“ akiratyje – pagrindinis Juodkalnijos rinktinės įžaidėjas | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ akiratyje – pagrindinis Juodkalnijos rinktinės įžaidėjas

delfi.lt 2018/08/22 20:19
fiba.basketball nuotr.

Juodkalnijos žiniasklaida skelbia, kad Kauno „Žalgiris“ nusitaikė į šios šalies nacionalinės ekipos lyderį Nikolą Ivanovičių. 24 metų 190 cm ūgio įžaidėjas turėtų užbaigti trenerio Šarūno Jasikevičiaus naujo sezono žaidėjų dėlionę.

Praėjusio sezono Eurolygos trečio vietos laimėtoja tarpsezonį atsisveikino su trimis įžaidėjais – atakų varikliu Kevinu Pangosu, tvirto sudėjimo, solidžių sprendimų garantu Vasilije Micičiumi ir patyrusiu Beno Udrihu.

Išvykėlius pakeisti mėgins Eurolygos debiutantai Thomas Walkupas, Marius Grigonis ir Donatas Sabeckis bei po vieną sezoną seno ir naujo formato turnyre žaidęs Nate’as Woltersas. Tačiau pastaruoju metu Lietuvos čempionai intensyviai ieško dar vieno įžaidėjo. Juo gali tapti juodkalnietis, kaip skelbia šios šalies interneto portalas cdm.me.

N. Ivanovičius praėjusį sezoną žaidė Podgoricos „Budučnost“ komandoje ir padėjo jai prasibrauti į Eurolygą. Tiesa, prieš du mėnesius jis parodė norą likti klube ir suraitė parašą po nauja sutartimi su „Budočnost“ klubu.

ABA lygos čempionų titulą su Podgoricos klubu laimėjęs N. Ivanovičius praėjusį sezoną vidutiniškai per rungtynes pelnė 12,4 taško ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Jis taip pat buvo vienas iš Juodkalnijos rinktinės lyderių per FIBA 20019 metų pasaulio čempionato atranką – vidutiniškai per rungtynes pelnė 11,5 taško ir atliko 4,8 rezultatyvaus perdavimo. Rezultatyvesnis už jį buvo tik po 12,3 taško rinkęs Milko Bjelica.

Juodkalnija tęsia kovas dėl vietos pasaulio čempionate – su 3 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais ji I grupėje užima 4 vietą ir lipa latviams ant kulnų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA