Renginio organizatoriai Kaune žada apdovanoti už žingsnius | Kas vyksta Kaune

Renginio organizatoriai Kaune žada apdovanoti už žingsnius

Organizatorių nuotr.

„Keiskite žingsnius į prizus“, „Nuolaidos už jūsų žingsnius“, – tokiais originaliais šūkiais vilioja pirmojo masinio ėjimo Lietuvoje organizatoriai. Walmark „Ėjimo varžybose“ dalyviai eina be jokio laiko, su vardiniais numeriais ir už tai nemokamai gauna medalius. Nemokamas renginys per trejus metus suvienijo net 20 tūkstančių žmonių. Masinis ėjimas rugsėjo 22 d. jau trečią kartą sugrįš į Kauną.

„Mes matome, kaip entuziastingai žmonės renkasi ėjimą, jie kviečia kartu dalyvauti savo šeimas ir artimuosius. Nemažai dalyvių į renginį planuoja atvykti iš kitų miestų“, – pasakoja renginio organizatorė, sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė.

V. Musvydaitė kartu su savo vaikais

„Raginu visus, kurie dar neužsiregistravo, surasti tam laiko ir nusiteikti aktyviam rudens šeštadieniui laikinojoje Lietuvos sostinėje. Ėjimas nereikalauja pastangų, tačiau garantuoja gerą sveikatą ir laiką bendraminčių būryje. Man itin smagu žinoti, kad sugrįš tie patys žmonės, su kuriais jau susitikome ankstesniuose šių metų renginiuose. Jie vėl aukštyn kels medalius ir ateis fotografuotis. Nuotraukose netgi galima matyti, kaip auga vaikai, plečiasi šeimos“, – šypsosi renginio organizatorė.

Renginio startas numatomas prie Lietuvos sporto universiteto. Trasa drieksis net iki Nemuno salos. Dalyviai sužinos daug įdomių faktų apie gamtą, Kauno kultūrą, architektūrą, perskaitys mažai kam žinomas istorijas. Trasos ilgis: 15 000 žingsnių (10,5 km). Bus galima rinktis nueiti 5 000 ar 10 000 žingsnių, tuomet, trumpesniu atstumu grįžti atgal į starto/finišo zoną. 5 000 žingsnių trasa pritaikyta vežimėliams.

Walmark „Ėjimo varžybų“ trasa rengiama kartu su Lietuvos zoologijos sodu. Visiems renginio dalyviams tądien įėjimas nemokamas ir šioje trasos dalyje bus galima susipažinti su zoologijos sode gyvenančiais gyvūnais. Lankytojai išvys vienus gražiausių laukinių kačių atstovų, įrašytus į Tarptautinę raudonąją knygą, snieginius leopardus, visų lankytojų taip mėgstamus dvikuprius kupranugarius ir kitus zoologijos sode esančius gyvūnus.

Trasą įveikę dalyviai bus apdovanoti mediniais rankų darbo medaliais bei septyniomis nominacijomis. Diplomai ir prizai lauks jauniausio ir vyriausio dalyvių; masiškiausios šeimos, komandos, darželio, mokyklos ir įmonės. Tradiciniais tapę apdovanojimai itin džiugina visus renginio dalyvius.

„#walk15“ kūrėjai džiaugiasi tapę partneriais su Aplinkos ir Susisiekimo ministerijomis, inicijuojančiomis „Europos judumo savaitę“ Lietuvoje. Kasmet rugsėjo 16-23 d. vykstančios kampanijos tikslas – atkreipti dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai, gyventojai kviečiami išbandyti įvairias alternatyvas, galinčias pakeisti automobilį. „Todėl ir kviečiame į renginį iš kito miesto atvykti traukiniu, naudotis viešuoju transportu, o iki starto vietos ateiti pėsčiomis“, – teigia Vlada Musvydaitė.

Virtuali trasa renginio metu ir po jo – jau daugiau nei 7000 naudotojų turinčioje mobilioje programėlėje „#walk15“. Tai bus 18-ioliktoji virtuali trasa programėlėje. Virtualios trasos suteikia galimybę eiti, skaičiuoti žingsnius, skaityti įdomių vietų aprašymus lietuvių ir anglų kalbomis. „#walk15“ programėlė buvo sukurta specialiai šiam renginio formatui, tačiau šiandien ne tik aktyviai rengia naujas virtualias trasas, bet ir savo naudotojams pirmieji Lietuvoje pristatė atsiskaitymą žingsniais.

„Keisk žingsnius į prizus“ – kviečia renginio organizatoriai ir skatina registruotis į rugsėjo 22 d. Kaune vyksiančias nemokamas Walmark „Ėjimo varžybas“, kurios žada daug staigmenų.

Nemokama registraciją galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA