Seimo akiratyje atsidūrė klausimas dėl automagistralės atkarpos netoli „Megos“ | Kas vyksta Kaune

Seimo akiratyje atsidūrė klausimas dėl automagistralės atkarpos netoli „Megos“

BNS 2018/08/22 08:40
Archyvo / DELFI nuotr.

Seimo pirmininkas su laikinuoju Automobilių kelių direkcijos vadovu trečiadienį aptars padėtį Kaune, kai bus rekonstruojama automagistralės Vilniaus-Klaipėda atkarpa ties Jonavos, Vytėnų („Megos“) ir Sargėnų sakryžomis, kur susidaro didžiausios spūstys.

Pasak Seimo pirmininko atstovės spaudai Karolinos Frolovienės, su Vitalijumi Andrejevu V. Pranckietis taip pat aptars regioninių kelių būklę ir jų tvarkymą.

„Seimo pirmininkas, vykdamas į savivaldybes ir susitikdamas su rajonų gyventojais, išgirsta apie daug problemų dėl kelių būklės, kurias reikėtų spręsti. Seimo pirmininkas taip pat nenori, kad trukdytusi A1 magistralės rekonstrukcija, bet siekia, kad būtų užtikrinta, kad jos metu žmonės nebūtų atskirti“, – BNS sakė K. Frolovienė.

V. Andrejevas teigė pranešiąs Seimo pirmininkui, kad jau yra parengti Islandijos prospekto, kuris yra dalis automagistralės Vilnius-Klaipėda, Kaune rekonstrukcijos projektas.

„Ketiname skelbti konkursą. Kauno miesto savivaldybei išsiuntėme partnerystės sutarčių projektus, nes dalis sklypų patenka į jos valdomus sklypus. Kad kitais metais galėtume sutvarkyti – praplatinti A1 kelio atkarpą ties Vytėnų sankryža. Spalio mėnesį gausime naujo tilto projektą, skelbsime konkursą statybai, kad per žiemą galėtų rangovai planuoti statyti kitais metais tą tiltą“, – BNS teigė V. Andrejevas.

Rekonstruojama kelio Vilnius-Klaipėda atkarpos Kaune situaciją antradienį V. Pranckietis aptarė su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu.

Seimo vadovybė yra gavusi prekybos centro „Mega“ ir Kauno apskrities gyventojų raštą, kuriame nerimaujama dėl galimų eismo trukdžių rekonstrukcijos metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA