Kauniečiai kurs programinę įrangą Jungtinės Karalystės vaikų ligoninei: jaučia didelę atsakomybę | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kurs programinę įrangą Jungtinės Karalystės vaikų ligoninei: jaučia didelę atsakomybę

„Kaunas IN“ inf. 2018/08/21 23:13
„Kaunas IN“ nuotr.

Kauniečių įmonė „Data Dog“ kurs programinės įrangos sprendimus, skirtus vienos Jungtinės Karalystės vaikų ligoninės veiklos optimizavimui. Įmonės biure Kauno senamiestyje dirba 44 darbuotojai, tačiau tai tik dalis visos komandos, kurią iš viso sudaro 100 žmonių, dirbančių skirtingose Europos šalyse – Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Liuksemburge ir Graikijoje.

[galerija kiek=”4″]

Tiek vadovas Domas Janickas, tiek kiti kompanijos įkūrėjai – kauniečiai, todėl steigti įmonę būtent Kaune buvo natūralu ir savaime suprantama. Juo labiau, kad miestas nuo pat kompanijos įsikūrimo galėjo pasiūlyti puikių į technologijas orientuotų talentų ir bendradarbiauti linkusią akademinę bendruomenę.

„Žinoma, Kaunas turi ir kitų savo privalumų – pavyzdžiui, kompaktiškumą: kai per keliolika minučių iš biuro senamiestyje galiu nukakti į oro uostą ir skristi pas klientus, tai vienas iš tų subtilių, bet patrauklių pliusų“, – pasakoja „Data Dog“ vadovas D. Janickas.

Darbdaviai iš įvairių Europos valstybių

2012 metais įkurta „Data Dog“ prasidėjo kaip trijų bičiulių komanda, kūrusi e-komercijos sprendimus – nuo elektroninių parduotuvių, iki internetinių svetainių. Su laiku ir poreikiu keitėsi atliekami darbai. Šiandien su partneriais „Satalia“ per šimto profesionalų komandą visoje Europoje vienijančios įmonės vadovas tvirtina, kad Kaunas vis dar išlieka patrauklia technologinio profilio įmonės veiklos vieta, o auganti konkurencija visai negąsdina.

„Nuo to, kas vyko įmonės įkūrimo pradžioje, šiandien esame nuėję labai toli: kuriame specifiškai pritaikytą, neretai dirbtinio intelekto (DI) technologijomis grįstą programinę įrangą, skirtą organizacijų resursų planavimui, tiekimo grandinės valdymui, planuojant pardavimus ar atliekant klientų aptarnavimo operacijas“, – sako D. Janickas.

Bendrovė šiems darbams atlikti buria multifunkcines komandas iš programuotojų, duomenų analitikų, matematikų, produktų vystymo vadovų. Pasak D. Janicko, nuo pat pradžių „Data Dog“ įkūrėjus domino tiek technologijos, kaip sritis, tiek verslo sprendimai.

Todėl pradėta veikla leido ne tik dirbti su technologijomis, jų pritaikymu, bet ir kartu būti šalia kitos labai patinkančios srities – verslo problemų supratimo, išanalizavimo, sprendimų radimo ir, jei įmanoma, jų automatizavimo.

Projektas Jungtinės Karalystės vaikų ligoninei

„Iš technologinės pusės šiuo metu pagrindinė mūsų veikla yra nuosavo produkto kūrimas su partneriais iš Jungtinės Karalystės. Plėtojame maršrutų planavimo ir optimizavimo sprendimą, kurį esame įdiegę kelioms stambioms Didžiosios Britanijos kompanijoms. Šiam produktui tenka daugiausiai dėmesio ne tik iš kūrėjų, bet ir iš technologinės bendruomenės: jau šiemet gauti keli apdovanojimai – už geriausią dirbtinio intelekto produktą transporto ir logistikos srityje“, – dėstė mintis įmonės vadovas.

Žvelgdamas į priekį jis tikisi plėtoti perspektyviausius produktus ir pasiūlyti vis daugiau optimizacijos sprendimų tiek Europos, tiek lokaliai Lietuvos rinkai.

„Pavyzdžiui, laukia labai įdomus projektas – kursime programinės įrangos sprendimus, skirtus vienos Jungtinės Karalystės vaikų ligoninės veiklos optimizavimui. Mūsų užduotis bus sukurti produktą, kuris kuo optimaliau planuos ligoninės personalo darbo grafikus ir leis geriau išnaudoti infrastruktūrą, nuo palatų, iki operacinių. Tai bus vienas emociškai įdomiausių ir geriausių dalykų, prie kurių esame prisidėję savo darbais. Įdomu, kur tai nuves“, – nekantravo D. Janickas.

Svarbi misija – partnerystė su universitetu

Svarbu ne tik imti, bet ir duoti – todėl įmonė bendradarbiauja su Kauno technologijos universitetu (KTU), kasmet į rinką išleidžiančiu kelis šimtus technologijų specialistų.

„Mes prisidedame prie studentų edukacijos, suprasdami, kad tik dalindamiesi praktinėmis žiniomis ir kasdienio darbo situacijomis padėsime universitetą baigusiam žmogui suvokti, kaip viskas vyksta ne tik teoriškai, bet ir realiame kasdieniame darbe. Mūsų kompanijos darbuotojai vyksta į universitetą, skaito paskaitas, organizuoja praktines užduotis ir turi priskirtas grupes žmonių, kuriems padeda vykdyti semestro projektus bei tapti geresniais specialistais“, – pasakoja „Data Dog“ vadovas.

Pagrindinis tikslas – papasakoti ir parodyti, su kokiomis technologijomis dirba kompanijos: juk technologijos tobulėja taip greitai, kad mokymo programos nespėja vytis tendencijų. Vienas iš įmonės lūkesčių, kad investuodami savo laiką ir dalindamiesi žiniomis su studentais, po to turės galimybę su dalimi jų dirbti ateityje.

Kaunas – augančios konkurencijos miestas

Tai, kad Kauną, kaip didžiulį potencialą technologinio profilio įmonėms turintį miestą regi vis daugiau užsienio investuotojų, D. Janickas vertina palankiai ir konkurencijos nebijo.

„Mes ilgą laiką gyvenome kiek lengviau ir ramiau nei mūsų srities kolegos ir konkurentai Vilniuje. Pastaraisiais metais vis daugiau technologijų kompanijų atranda Kauną ir jame kuriasi. Ką tai reiškia mums? Tiesiog verčia pasitempti. Suvokiame, kad taip turi būti ir tai yra tik į gera.

Tikiu, kad visi, kurie ateis dirbti į Kauną, bendradarbiaus su aukštosiomis mokyklomis, šios gaus daugiau paramos ir galės dar efektyviau ugdyti naujus talentus. Tuo pačiu, manau, tai populiarins ir srities pasirinkimą: kuo daugiau galimybių matys jauni žmonės, tuo daugiau jų rinksis technologijų kryptį ir norės tobulėti, tad turėsime galimybę augti ir mes“, – įsitikinęs D. Janickas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA