Kalniečių parko atidarymo proga – nemokamas filmo „100 metų kartu“ seansas | Kas vyksta Kaune

Kalniečių parko atidarymo proga – nemokamas filmo „100 metų kartu“ seansas

„Kino karavanas“ 2018/08/21 22:46
„Kino karavanas“nuotr.

Tris mėnesius populiariausius „Kino pavasario“ filmus nemokamai rodantis projektas „Kino karavanas“, besibaigiant vasarai, atvyksta į Kauną. Atsižvelgus į žiūrovų pageidavimus, Kalniečių parko atidarymo proga rugpjūčio 25 d., 21 val., bus rodomas filmas „100 metų kartu“.

Šio žiūroviškiausio lietuvių filmo „100 metų kartu“ peržiūra turėjo įvykti liepos 12 d. – visgi, seansas dėl blogo oro buvo atšauktas.

Vietomis iki ašarų šmaikščiame ir jaudinančiame filme užfiksuoti Lietuvos šimtamečių, atkurtos Lietuvos bendraamžių, kino portretai.

Praėjusių metų „Kino karavano“ seansuose sulaukta virš 10 tūkst. žiūrovų. Iš jų metu atliktų apklausų matyti, kad daugelis žmonių pirmą kartą dalyvavo „Kino karavano“ nemokamuose rodymuose, o kiti sugrįžo ne po pirmą ir ne po antrą kartą.

„Apklausos parodė, kad žmonės dar tik atranda seansų po atviru dangumi fenomeną. Tad su malonumu ir šiemet prisidedame prie šio kilnaus projekto“, – kalbėjo pagrindinio partnerio, sūrio užkandžio „Rambyno“, atstovai.

Filmo herojai – paprasti žmonės

Filmo „100 metų kartu“ herojų istorijos, jų veido raukšlėse ir akyse užrašyti pasakojimai, atsiveriančios ilgo gyvenimo patirtys, vis dar negyjančios žaizdos ir paslaptys atskleidžia, kaip Lietuvos valstybei svarbūs įvykiai paveikė jos žmonių likimus.

„Filmas pavergia paprastumu. Jame nėra jokios pompastikos, egzaltuoto pasakojimo apie Lietuvos didvyrius. Filmo herojai – paprasti žmonės, gyvenantys šalia mūsų, žiūrintys į gyvenimą ir prisimenantys jį realistiškai, nepagražintai“, – sako kino kritikė Santa Lingevičiūtė.

Filmo „100 metų kartu“ anonsą galite peržiūrėti čia. Daugiau informacijos apie Kalniečių parko atidarymą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA