Į telefonus įlindusiems pėstiesiems ir beatodairiškiems vairuotojams ruošia apynasrį | Kas vyksta Kaune

Į telefonus įlindusiems pėstiesiems ir beatodairiškiems vairuotojams ruošia apynasrį

BNS 2018/08/21 20:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį svarstys, ar pėsčiųjų perėjose drausti naudotis mobiliaisiais telefonais, o vairuotojus įpareigoti sustoti prie perėjos pėstiesiems į ją dar neįžengus.

Susisiekimo ministerija siūlo į Kelių eismo taisykles įtraukti nuostatą, draudžiančią pėstiesiems žengiant į važiuojamąją dalį naudotis mobiliaisiais telefonais, taip pat jie privalėtų vengti kitų veiksmų, kurie trikdytų dėmesį.

Jei Vyriausybė pritars, taisyklės būtų papildytos įpareigojimu vairuotojams praleisti pėstįjį, net jei šis nėra įžengęs į pėsčiųjų perėją, o tik stovi prieš pat važiuojamosios dalies kraštą.

Taip pat siūloma taisykles papildyti rekomendacija, kaip lenkti dviratininkus: motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojai, apvažiuodami arba lenkdami dviratininkus, turėtų tarp transporto priemonių palikti ne mažesnį kaip metro atstumą, o jei važiuoja greičiau nei 50 kilometrų per valandą greičiu – 1,5 metro.

Be to, siūloma atsisakyti keisti automagistralių ženklinimą – anksčiau buvo numatyta, kad 2020-aisiais žalio fono kelio ženklai būtų pakeisti mėlynais, kaip šiuo metu žymimi greitkeliai. Nutarta, kad šis pakeitimas per brangiai kainuotų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA