Paaiškėjo, kiek gyventojų jau įsirengė dūmų detektorius: ugniagesiai dar vaikščios į namus | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kiek gyventojų jau įsirengė dūmų detektorius: ugniagesiai dar vaikščios į namus

BNS 2018/08/21 09:17
R.Tenio nuotr.

Nuo gegužės įsigaliojus reikalavimui turėti dūmų detektorius, jie įrengti trečdalyje namų, ugniagesiai tikisi, kad iki metų pabaigos jais apsirūpins bent pusė gyventojų.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros organizavimo skyriaus viršininkas Aurimas Gudžiauskas, metų pradžioje gyventojus lankę ugniagesiai fiksavo, kad dūmų detektorius turėjo 16 procentų gyventojų.

Šiuo metu jie įrengti 36 procentuose iš 56 tūkst. gyventojų namų, kuriuos vykdydami šviečiamąją akciją šiemet aplankė ugniagesiai.

„Lūkestis buvo panašus, neturėjome iliuzijų, kad visi šimtas procentų gyventojų juos iš karto puls įsirenginėti, tačiau dirbsime ir toliau tuo klausimu. (…) Tikimės bent 50 proc. bus iki pabaigos metų. Toks skaičius tikrai patenkintų lūkesčius“, – sakė jis.

Nuo gegužės 1-osios autonominiai detektoriai yra privalomi visose gyvenamosiose patalpose.

Ugniagesiai tikisi, kad garso signalu detektoriai įspės gyventojus apie gresiantį pavojų, o laiku iškviesta pagalba padės išgelbėti gyvybes ir žmonių turtą.

„Žmonės teisinasi, kad neturėjo tam laiko, kiti nemoka arba nežino, kaip juos įsirengti. Mūsų laukia šviečiamasis darbas, nors, atrodo, informacijos apie tai jau nemažai buvo suteikta“, – sakė A. Gudžiauskas.

Ugniagesiai tikisi žmonių sąmoningumą paskatinti gražiuoju ir bausti dūmų detektorių neturinčių gyventojų neplanuoja, nebent priešgaisrinės apsaugos reikalavimų būtų nesilaikoma piktybiškai.

„Akcijų metu ugniagesiai gyventojų tikrai nebaudžia ir artimiausiu metu tikrai neplanuojame bausti“, – užtikrino A. Gudžiauskas.

Pernai namuose nakties metu žuvo 54 žmonės, detektoriai būtų galėję išgelbėti jų gyvybes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA