Per vargus uždarytos Šv. Mato gimnazijos patalpose kuriasi nauja mokykla | Kas vyksta Kaune

Per vargus uždarytos Šv. Mato gimnazijos patalpose kuriasi nauja mokykla

Kaunas.lt nuotr.

Kaip teigiama Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai, artėjantys nauji mokslo metai Kaune panemuniškiams atneš teigiamų pokyčių. Vaidoto gatvėje duris atversiantis KTU inžinerijos licėjaus padalinys rugsėjį auklėtinius pasitiks su akivaizdžiomis naujovėmis: čia patobulinta infrastruktūra, naujai sutvarkyta aplinka, greitu metu permainų sulauks ir prieš 55 metus statytas mūrinis mokyklos pastatas.

„Mokytis pirmiausia turi būti įdomu, tačiau ne mažiau svarbu – ir patogu bei saugu. Būtent šiems aspektams pastaruoju metu miestas skiria ypatingą dėmesį. KTU inžinerijos licėjaus plėtra ir įkurtuvės Panemunėje – vienas ryškesnių pavyzdžių. Čia esantis mokyklos pastatas ilgus metus buvo paliktas likimo valiai, bet jau nuo šių mokslo metų viskas gerokai pasikeis. Tikime, kad visa licėjaus bendruomenė netruks tai įvertinti“, – pranešime cituojama Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Ties Vaidoto gatvės 11-uoju numeriu pažymėtu mokyklos pastatu jau įrengtas įvažiavimas su patogiu apsisukimu ir vadinamosiomis „Kiss and ride“ vietomis trumpam sustojimui, greta naujai išasfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė, tvarkoma aplinka, klojami šaligatviai, montuojami apšvietimo stulpai.

Kitoje pastato pusėje iš pagrindų atnaujintas sporto aikštynas su didžiausia 540 kv. m ploto prie mokyklos esančia dirbtinės dangos futbolo aikšte, tribūnomis ir papildomomis erdvėmis lauko treniruokliams, krepšiniui, mini futbolui bei kitoms sporto šakoms.

Kol kas čia dar dirba statybų technika ir specialistai, baigiantys stadiono įrengimo darbus, viską pabaigti planuojama iki rugsėjo. Tačiau jau praėjusį savaitgalį čia įvyko pirmosios futbolo varžybos – kasmetine tradicija tapęs susitikimas tarp Panemunės bendruomenės ir iš pramogų pasaulio atstovų sudarytos „Prelegentų“ komandos.

Sportui skirta infrastruktūra bus atnaujinta ir vidinėse licėjaus erdvėse. Čia bus sutvarkytos dušų patalpos ir persirengimui skirtos rūbinės prie sporto salės.

„Sparčiai artėjame tikslo link. Panemunė pagaliau turės tvarkingą, šiuolaikišką ir patrauklią mokyklą. Neabejojame, kad KTU inžinerijos licėjus užtikrins ir aukštą mokymo lygį, todėl tai turi tapti stipria ugdymo įstaiga, kuri atitiks vietos bendruomenės lūkesčius“, – pabrėžė vicemerė R. Šnapštienė.

Kitąmet numatyta atlikti kapitalinį pastato remontą su pilna fasado renovacija. Šiai dienai jau patvirtintas techninis projektas, liko gauti statybos leidimą ir surengti viešųjų pirkimų konkursą rangos darbams. Jei pastarasis įvyks sklandžiai, darbai prasidės 2019-ųjų pradžioje.

Suplanuota pakeisti mokyklos pastato stogą, apšiltinti ir iš pagrindų atnaujinti fasadą, sutvarkyti lietaus nuotekų tinklus, renovuoti vidinį mokyklos kiemą. Tuo pačiu remonto darbų turėtų sulaukti ir dalis vidaus patalpų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nuo 2013 m. Vaidoto g. 11 veikė nevalstybinė katalikiška Šv. Mato gimnazija, kuri naudojosi Kauno savivaldybei priklausančiu pastatu pagal nuomos sutartį.

Šiai besibaigiant, miesto valdžia jos nepratęsė motyvuodama prastais moksleivių rezultatais ir per penkerius metus reikšmingai nepagerėjusia pastato būkle.

Sprendimas iš esmės likviduoti katalikišką ugdymo įstaigą sukėlė nemažą dalies mokyklos bendruomenės pasipiktinimą, kuris buvo išreikštas piketais Panemunėje ir prie Kauno savivaldybės, tačiau kovo 20 d. miesto taryba perdavė patalpas KTU inžinerijos licėjui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA