Po įtemptos įvarčių kovos Panemunės stadione laimėjo „Prelegentai“ | Kas vyksta Kaune

Po įtemptos įvarčių kovos Panemunės stadione laimėjo „Prelegentai“

„Vieningas Kaunas“ 2018/08/19 19:02
„VIeningas Kaunas“ nuotr.

Rugpjūčio 19 d. Panemunę sudrebino tradicinės Visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ organizuotos „Panemunės“ ir „Prelegentų“ futbolo komandų varžybos. Žiūrovams kraują stingdė ne tik žūtbūtinis pramogų pasaulio žvaigždžių komandos revanšo siekis, bet ir įspūdinga įvarčių serija. „Prelegentų“ komanda šįkart nugalėjo rezultatu 5:4

Žaidė atnaujintame stadione

Šiemet varžybos tiek komandoms, tiek žiūrovams buvo ypatingos. Futbolininkai kamuolį spardė visiškai atnaujintame, moderniame stadione. Tiek „Prelegentų“, tiek „Panemunės“ atstovai pripažino, kad žaisti tokioje aikštėje buvo smagus iššūkis. Anksčiau pliką lauką primenančiame stadione kovojusios komandos šįkart turėjo galimybę pademonstruoti dar nematytus derinius.

„Kaip ir kasmet, laukiame įtempto ir gražaus žaidimo. Tiesa, rezultatą nuspėti sunku – įdomu, kaip komandoms seksis kautis naujame stadione. Vis dėlto smagu matyti visiškai atnaujintą aikštę, profesionalią dangą“, – kalbėjo VO „Vieningas Kaunas“ direktorius Andrius Palionis.

Prieš prasidedant kovai, abiejų komandų žaidėjus pasveikino bei rezultatyvios kovos linkėjo ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Milžiniškas revanšo siekis

Į stadioną „Prelegentų“ komanda šiemet išbėgo su stipriu revanšo siekiu – pernai jie vos vienu įvarčiu nusileido panemuniečiams. Tačiau energingai žaidimą pradėjusiems vilniečiams namuose žaidusi „Panemunės“ komanda nusileisti nebuvo pasiruošusi. Jau pirmąją žaidimo minutę panemuniečiai taikliai smūgiavo į priešininkų vartus ir davė startą įnirtingai kovai.

Vilniečiai, pačioje varžybų pradžioje pajutę varžovų spaudimą, susiėmė ir demonstravo puikų komandinį žaidimą. Neilgai trukus, „Prelegentai“ rezultatą ne tik išlygino, bet ir pralenkė kauniečius vienu įvarčiu.

„Įspirdami į mūsų vartus panemuniečiai motyvavo mus susiimti ir žaisti dar aktyviau, todėl greitai pataisėme situaciją“, – pirmąjį kėlinį pakomentavo „Prelegentų“ atstovas Linas Zareckas-Choras.

Taškas į tašką

Antrąjį kėlinį „Panemunės“ komanda pradėjo pakartodama pirmojo kėlinio fenomeną – jau pirmosiomis minutėmis ji atakavo varžovų vartus ir pelnydama antrąjį įvartį išlygino rezultatą. Tiesa, „Prelegentų“ atsako ilgai laukti nereikėjo. Abi komandos su kiekvienu spyriu įgavo vis daugiau energijos ir pradėjo atkaklią įvarčių seriją. Kėlinio viduryje rezultatu 5:3 į priekį išsiveržė vilniečiai, kurį laiką puikiai blokavę visus varžovų bandymus spirti į vartus.

Tiksint paskutinėms kėlinio minutėms, susiėmė ir „Panemunės“ fanai, kurie aistringu palaikymu ir plojimais paskatino kauniečius į „Prelegentų“ vartus įmušti ketvirtąjį įvartį. Vis dėlto atsigriebti likusio varžybų laiko neužteko. Nuskambėjus teisėjų švilpukui, signalizuojančiam dvikovos pabaigą, nugalėtojų vardu ir sunkiai išplėšta pergale džiaugėsi „Prelegentų“ komanda.

„Kiekviena pergalė yra lydima pačių geriausių emocijų ir džiaugsmo. Turėjom labai stiprią komandą – tai patvirtina ir rezultatas. Nors „Panemunės“ komanda kasmet mums – rimtas iššūkis, jie visada labai gerai pasiruošę“, – pergalės skoniu dalijosi vilnietis Mindaugas Ponomariovas.

Vis dėlto fortūną iš rankų paleidusi ir nugalėtojų titulą priešininkams atidavusi rinktinė Panemunės, Rokų ir Vičiūnų komanda nenusiminė ir savo žaidimu buvo patenkinta.

„Žaidėme tikrai neblogai, bet šįkart labiau pasisekė varžovams. Tačiau mes dar nepasiduodame, aktyviai treniruosimės ir kitais metais susigražinsime nugalėtojų vardą. Šiemet žaidimas buvo ypač smagus, nes turėjome galimybę bėgioti naujame stadione“, – varžybas komentavo „Panemunės“ komandos vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA