Kaunas turės naują vyskupą – įšventinamas A. Jurevičius | Kas vyksta Kaune

Kaunas turės naują vyskupą – įšventinamas A. Jurevičius

BNS 2018/08/19 10:01
teofilius.lt nuotr.

Rugpjūčio 19 d. Kaune vyks naujo vyskupo Algirdo Jurevičiaus konsekravimo vyskupu iškilmės. A. Jurevičius taps Kauno arkivyskupijos vyskupu augziliaru – dešiniąja Kauno arkivyskupo ranka.

Kaip BNS sakė Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas, tai suteiks galimybę tiek arkivyskupui, tiek jo pagalbininkui praleisti daugiau laiko su tikinčiaisiais, todėl šis paskyrimas svarbus ir eiliniams parapijiečiams.

„Kur labai dažnai vyskupui reikia pagalbos, tai važiuoti, lankyti parapijas, teikti Sutvirtinimo sakramentą. (…) Kai yra didesnės parapijos, nėra tiek daug laiko pabūti su parapijiečiais, labiau susipažinti. Ir čia vyskupas pagalbininkas gali labai daug padėti“, – sakė D. Chmieliauskas.

Naujas vyskupas augziliaras Kauno arkivyskupijai skiriamas, nes anksčiau šias pareigas ėjęs Kęstutis Kėvalas buvo paskirtas Telšių vyskupu.

„Skyrimas ir šventimai yra Bažnyčios gyvenime tikrai nemažas įvykis, nes Lietuvoje turime septynias vyskupijas (…) tai ir vyskupų nėra daug, o jie atsakingi už vietinės Bažnyčios gyvenimą“, – sakė D. Chmieliauskas.

A. Jurevičius iki šiol beveik 15 metų ėjo Kaišiadorių vyskupo generalvikaro pareigas, dėstė kunigų seminarijose.

Muzikinį išsilavinimą turintis dvasininkas prieš tapdamas kunigu vadovavo chorui bei dirbo vargonininku.

Popiežiui Jonui Pauliui II lankantis Kaune 1993-iųjų rugsėjo 6-ąją A. Jurevičius vargonavo per šv. Mišias Kauno Santakoje.

Su A. Jurevičiumi Lietuvoje iš viso yra dešimt vyskupų bei septyni vyskupai emeritai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA