Žvilgsnis į „ChangeMakers ON“ inovacijų stovyklą: verslo ekspertų pamokos ir garsūs svečiai | Kas vyksta Kaune

Žvilgsnis į „ChangeMakers ON“ inovacijų stovyklą: verslo ekspertų pamokos ir garsūs svečiai

Ieva Tilindytė 2018/08/19 11:52
"ChangeMakers'ON" socialinių inovacijų stovyklos nuotr.

Gamtos apsuptyje esančiame Juozapo Liekio Tradicinių amatų centre ši savaitė kupina veiksmo – jau šeštą dieną iš eilės socialinių inovacijų stovyklos dalyviai nepailsdami dirba ties savo vystomais verslais, tarpusavyje dalijasi idėjomis ir semiasi patirties iš patyrusių verslininkų. Šiemet stovykla ypatinga savo atvirosiomis paskaitomis, kuriose visi apsilankiusieji turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su dalyviais bei ekspertais. Tad įdomu – kaip visa tai atrodo iš vidaus ir kaip jaučiasi dalyviai?

[galerija kiek=”32″]

„ChangeMakers ON“ iniciatorė ir siela Simona Šimulytė džiaugiasi, kad šioje stovykloje dalyviai tampa vieninga bendruomene, kuri nekonkuruoja tarpusavyje, bet kartu generuoja neįtikėtinas idėjas: „Tiek iš dalyvių, tiek iš ekspertų jaučiu didžiulį užsidegimą ir matau, kaip sėkmingai kuriasi stipri inovatorių bendruomenė. Iš šioje vietoje įvyksta nepaaiškinama magija – žmonės atranda vieni kitus, tuo pačiu atrasdami ir patys save, ir visa tai sukuria tokią teigiamą atmosferą, kurios net negaliu paaiškinti“ – šypsosi organizatorė.

„Dar labai džiaugiuosi, kad stovykla pritraukia IT specialistų dėmesį, kurie patys rodo iniciatyvą ateiti ir prisidėti. Tai yra labai svarbu mums, nes be jų socialiniams inovatoriams būtų kur kas sunkiau vystyti verslą šiandieniniame globaliame pasaulyje“, – savo džiaugsmu daljasi S. Šimulytė, kartu visus kviesdama į uždaromąjį stovyklos renginį, vyksiantį jau šįvakar Raudondvario pilyje.

Stovyklos ekspertai – garsūs Lietuvos verslininkai

Nuo pat pirmosios dienos stovykloje įsivyravo pozityvios nuotaikos – atidarymo vakarą inspiracijomis ir gera energija užpildė Algirdas Stonys, IT bendrovės „Telesoftas“ įkūrėjas ir vadovas, kuris papasakojo savo sėkmės istoriją, prasidėjusią dar bendrabučio kambaryje: „Visada norėjau būti geriausias ir šis užsispyrimas mane atvedė iki ten, kur esu dabar. Dėl to užsispyrimo linkiu ir kiekvienam iš jūsų“, – belinkėdamas sėkmės vystant savo verslus kalbėjo A. Stonys.

Antrąjį stovyklos vakarą vainikavo dar vienas ypatingas svečias – verslininkas, technikos mokslų daktaras bei visuomenės veikėjas Vladas Lašas, pelnęs aukščiausią asmeninį verslininkų apdovanojimą pasaulyje – tarptautinę verslo Taikos premiją. Dalindamasis savo patirtimi bei istorijomis apie dar vaikystėje užgimusią aistrą kosmosui, V. Lašas drąsino pradedančiuosius verslininkus: „Pasauliui reikia pokyčių kūrėjų. Ir nors sunkiausia yra pradėti, jūs turite save įtikinti, kad nėra kito kelio bei nebijoti likti nesuprastiems“.

Paklaustas, kokių, jo manymu, pokyčių reikia Lietuvoje, V. Lašas atsakė, jog „nors Lietuva yra maža šalis, mes turime be galo daug žmonių, kurie gali padaryti reikšmingą pokytį. Svarbiausia yra atsigręžti ne tik į vietines, bet taip pat globalias problemas, ir stengtis jas spręsti“.

Stovyklos dalyviai susipažino ir su netradicinių sričių profesionalais – Girmantu Neniškiu, Lietuvos bangų sporto asociacijos prezidentu bei Žydrūnu Kazlausku, Oreivių draugijos prezidentu, kuris stovyklos dalyviams suteikė galimybę iš arti pamatyti nekasdienį reginį – pasiruošimą skrydžiui oro balionu.

Dalyvių verslo idėjas padeda vystyti profesionalai

Be abejonės, per šią 6 dienų stovyklą komandų idėjos ženkliai progresavo. Dalyviai išmoko verslo, komunikacijos, finansinių, marketingo, savęs pažinimo subtilybių iš tokių ekspertų, kaip Phil Tulba (verslo konsultantas iš Jungtinės Karalystės), Sten-Kristian Saluveer (komunikacijos guru iš Estijos), Erikos Zakarauskienės (viena geriausių finansų eksperčių Lietuvoje) ir daugelio kitų.

Vienas iš dalyvių, „Trijų Kubų“ komandos narys Darius Kniūkšta teigia stovykloje atradęs kur kas daugiau, nei tikėjosi: „Stovykloje sutikome daug mentorių, kurie labai nustebino savo pasaulėžiūra, idėjomis, kurios mūsų komandai labai pagelbėjo, pavyzdžiui, kaip komunikuoti ne tik su savo tiksline auditorija, bet ir su verslo pasauliu. Atradome net ir partnerių, kuriems mūsų kuriamo „Minecraft“ edukacinio žaidimo idėja labai patiko. Visa komanda jaučiasi ženkliai patobulėjusi“, – emocijomis dalijasi Darius.

Komandos, dirbančios ties vyrų festivalio idėjos įgyvendinimu, nariai Andrius Vosylius ir Izolda Lebedeva taip pat sunkiai tvardo emocijas: „Net nenumaniau, kad Lietuvoje vyksta tokie renginiai. Negaliu patikėti, kad žmonės, savo srities ekspertai, atvažiuoja pasidalinti savo patirtimi ir nuoširdžiai domisi mūsų idėja. Tikiu, kad su daugeliu iš jų užsimezgę ryšiai nenutrūks ir ateityje galėsiu kreiptis patarimo. Sunku net apibūdinti, bet žinios, gautos stovykloje, yra visiškai neįkainojamos“, – šypsosi A. Vosylius.

Jo komandos bendražygė ukrainietė Izolda Lebedeva priduria, kad per šias dienas jų idėjos įgyvendinimas kardinaliai pasikeitė: „Apie kai kuriuos organizacinius dalykus mes net nebuvome pagalvoję, o čia atsiskleidė tiek galimų alternatyvų, jog neabejojame, kad festivalį tikrai pavyks realizuoti“.

Visų komandų šiandien laukia ypatingas vakaras – Raudondvario pilyje vyksiančiame finaliniame stovyklos renginyje dalyviai pristatys galutinius pitch’us ir parodys, kokį progresą pasiekė per pastarąsias dienas. Su nekantrumu laukiame ir linkime visiems sėkmės!

„ChangeMakers’ON“ socialinių inovacijų ir verslo vystymo programą palaiko kompanija „Barclays“. Socialinių inovacijų programą įgyvendina VšĮ „Europos socialinio verslumo ir inovatyvių studijų institutas“, Kauno technologijos universitetas ir VšĮ „Versli Lietuva“. Renginio globėja – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė dr. Gintarė Skaistė. Informacinis partneris – „Kas Vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA