Nekasdienė proga – kaunietis vairuotoju dirba vienoje įmonėje jau pusę amžiaus | Kas vyksta Kaune

Nekasdienė proga – kaunietis vairuotoju dirba vienoje įmonėje jau pusę amžiaus

Organizatorių nuotr.

Sigitas Sakalauskas į Kauno autobusų stotį ketvirtadienį vakare užsuko ne kaip paprastas vairuotojas. Jo laukė kolegos su gėlėmis ir sveikinimais.

[galerija kiek=”8″]

Sigitas minėjo labai nekasdienišką progą – jis jau 50 metų dirba vairuotoju vienoje įmonėje. Vairuotojas Sigitas, darbą „Kautroje“ pradėjęs 1968 metais rugpjūčio 15 dieną, pasakoja apie tai, kaip keitėsi darbas per pastarąjį pusę amžiaus.

„Kai pagalvoji viskas labai pasikeitė. Ir autobusai, ir eismas, ir patys keleiviai. Jei anksčiau vairavau senus LAZ ar „Ikarus“ autobusus, tai dabar tenka naujus, modernius autobusus. Kondicionieriai, internetai, saugumo technika. Daug lengviau. Eismo sąlygos, be abejo, sudėtingesnės, juk prieš 50 metų automobilių buvo mažiau. Keleiviai, manau, tapo reiklesni – gali pasirinkti, su kuo vyks. Dabar ir dviratį norintis gali pasivežti, ir žmonės su negalia gali keliauti paprastai. Anksčiau to nebuvo, – pasakojo 50 metų „Kautroje“ vairuotoju išdirbęs Sigitas.

Nors ir garbaus amžiaus Sigitas rūpinasi savo sveikata – anksčiau į darbą nuolatos eidavo pėsčiomis. Kolegos vairuotoją išskiria kaip mylintį ir besirūpinantį autobusais.

„Sigitas visuomet pasižymėjo meile technikai, labai rūpindavosi autobusais. Net būna ateina per laisvą dieną savanoriškai išlydėti porininką į kelią. Sigitą vertiname pagal jo atsidavimą darbui, profesionalumą ir rūpestingumą. O ne pagal metus“, – pasakojo „Kautros“ eismo tarnybos vadovas Alvydas Periokas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA