Svetimo šuns apkandžiotą kaunietę nustebino pareigūnų paskirta bauda | Kas vyksta Kaune

Svetimo šuns apkandžiotą kaunietę nustebino pareigūnų paskirta bauda

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi svetimo šuns sužalota ir įbauginta kaunietė. Įkandimų pasekmes iki šiol besigydanti moteris sako nusivylusi Kauno pareigūnų atliktais veiksmais ir skirta esą per menka bausme šuns savininkei.

Pasak kaunietės Laimos (aut. past. tapatybė redakcijai žinoma), liepos 7 dienos vakarą ji ir jos vyras buvo užpulti bei sukandžioti svetimo, be pavadėlio M. Riomerio gatvėje daugiabučių namų teritorijoje vedžiojamo šuns.

„Po to, kai liepos mėnesio pradžioje prie laiptinės buvau užpulta agresyvaus svetimo šuns, esu pasipiktinusi Kauno apskrities Dainavos policijos komisariato tyrėjų darbu. Laimei, mano vyrui sužalojimų išvengti pavyko, tačiau man – ne. Iš karto po įvykio skambinau bendruoju pagalbos telefonu 112. Pranešiau apie be pavadėlio lakstantį piktą šunį, kuris puldinėja ne tik žmones, bet ir kitus gyvūnus. Keturkojo šeimininkė, tąkart minėtoje teritorijoje vaikščiojusi su mažamečiais vaikais, taip pat buvo nusiteikusi ne geranoriškai, o agresyviai mano atžvilgiu“, – pasakoja Laima.

Pasak jos, atvykus pareigūnams, moteris kartu su vyru parašė pareiškimus dėl įvykusios nelaimės. Kiek vėliau, su nukentėjusiaisiais susisiekė Dainavos policijos komisariato tyrėjas Andrius Smailys, kuris pasiteiravo apie minėtą įvykį išsamiau.

„Viską jam papasakojau, pasakiau, jog dėl sužalojimų kreipiausi į medikus. Tiesa, įvykus nelaimei į gydymo įstaigą nuvykau ne iš karto, nes buvau išsigandusi, padidėjo kraujospūdis. Paramedikė rekomendavo po keturių dienų nuvykti į polikliniką ir iš šeimos gydytojos gauti siuntimą pasiskiepyti nuo pasiutligės. Medikų esu stebima iki šiol, nes po skiepo patyriau komplikacijas“, – atvirauja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Moteris tikina likusi nemaloniai nustebinta, neseniai gavusi atsakymą iš pareigūnų, jog byla yra nutraukta, o šuns šeimininkei paskirta vos 15 eurų siekianti bauda.

„Išgirdusi pastaruosius žodžius, paklausiau tyrėjo, kodėl nebuvau paprašyta atvykti į Dainavos komisariatą, kodėl nebuvo domėtasi mano būklės išrašais iš ligoninės, kuriuose užfiksuotos šunelio įkandimo pasekmės. Jis tepasakė, jog skambutį telefonu galima prilyginti realiai apklausai, todėl esą nei aš nei mano vyras nebuvome kviesti į komisariatą“, – sakė kaunietė.

Laimos teigimu, tokie Dainavos komisariato pareigūnų veiksmai prilygsta savivaliavimui. Moteris, dėl svetimo šuns įkandimo patyrė sužalojimus dešinės rankos bei kairės kojos srityse.

Šuns įkandimo žymės / Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

„Iki šiol neišnyksta žėmė ant nykščio nago. Kojoje taip pat matomos keturkojo įkandimo žymės. Iš viso abejose kūno vietose – 6 žymės. Nors nelaimės metu šuns šeimininkė (aut. past. virš 30 metų amžiaus) su dviem mažamečiais vaikais stovėjo atokiau nuo manęs, ji net nemėgino keturkojo sudrausminti. Pamačiusi, kas vyksta, bėgo palikusi savo atžalas. Aš laukdama pareigūnų, jos vaikų neapleidau, o vėliau grįžo ir ji pati. Esu nufilmavusi ištrauką iš situacijos su šeimininke. Ji pamačiusi, kad viską fiksuoju vaizdu, taip pat mane agresyviai užsipuolė“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Nukentėjusiosios vyras, sako kaunietė, bandė įtikinti šuns šeimininkę, jog ši uždėtų gyvūnui pavadėlį, bet veltui. Pastaroji, regis, nė neketino klausytis.

„Džiaugiuosi, kad tuo metu neišėjau pasėdėti kieme ant suolelio su savo mažamečiais vaikais, galbūt ir jie būtų apkandžioti. Norėčiau, kad policijos pareigūnai persvarstytų atvejį iš naujo, ir paskirtų kitokio dydžio baudą šeimininkei, nes šunelis iki šiol, gal kiek rečiau, bet vis dar laksto be pavadėlio. Pageidaučiau tik vieno, – kad pareiūnai atliktų savo darbą sąžiningai bei atnaujintų bylą“, – viliasi Laima.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su Kauno apskr. Dainavos policijos komisariato viršininku Stanislovu Zaikinu, pareigūnas patikino, jog kaunietei nutikęs atvejis jam žinomas. „Buvo nustatyta šuns savininkės tapatybė, pradėta administracinė teisena, atliktas tyrimas, po kurio tyrėjas A. Smailys priėmė sprendimą, remdamasis LR Administracinių nusižengimų kodekse (ANK) numatyta tvarka. Tačiau, jei manoma, jog sprendimas, pasak nukentėjusiosios, – neteisingas, ji gali skųsti jį teismui“, – komentavo S. Zaikinas.

Dainavos policijos komisariato viršininko teigimu, šį kartą, kaip įprastoje praktikoje, šuns šeimininkei buvo paskirta pusė minimalios baudos, nes iki šiol nusiskudimų dėl jos augintinio nebuvo gauta. Tačiau, jei panaši sutuacija pasikartotų, keturkojo savininkei bauda didėtų.

ANK 346 straipsnio (Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas) 1 dalyje rašoma, jog Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto dvidešimt eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA