Vilijampolėje už 1,6 mln. eurų iškils naujas sporto aikštynas | Kas vyksta Kaune

Vilijampolėje už 1,6 mln. eurų iškils naujas sporto aikštynas

Kauno m. sav. vizualizacija

Ilgus metus netvarkomoje „Kelininko“ stadiono teritorijoje prie Lampėdžio ežero jau kitą vasarą turėtų vėl karaliauti futbolas. Kauno miesto savivaldybė sudarė sutartį dėl uždaro futbolo aikštyno Jovarų g. 4 statybų – objektas bus dengtas neįprastos konstrukcijos kupolu, kurį palaikys cirkuliuojantis oras.

[galerija kiek=”4″]

Kaip nurodoma birželio 13 d. Kauno savivaldybės su darbų rangovu „HSC Baltic“ sudarytoje viešojo pirkimo sutartyje, darbus planuota atlikti už 2 mln. eurų, o galutinė suderėta vertė – beveik 1,6 mln. eurų.

Kaip portalui „Verslo žinios“ sakė Kauno vicemeras Simonas Kairys, dėl aikštyno finansavimo komunikuojama su Lietuvos futbolo federacija (LFF), bet didžiausia tikimybė, kad išlaidos bus padengtos iš savivaldybės biudžeto.

Pagal statinio projektavimo užduotį, ten, kur dabar plyti neprižiūrimas „Kelininko“ stadionas, iškils maždaug 8,5 tūkst. kv. m ploto futbolo aikštė, kurią uždengs apie 20 m aukščio pripučiamos oru remiamos konstrukcijos.

Šį neįprastą slėginį kupolą sudarys du vinilinio (PVC) audinio sluoksniai, tarp kurių kompresoriais tiekiamas suspaustas oras palaikys stogo formą.

Naujame aikštyne sportuoti vienu metu galės 40 vaikų, su kuriais dirbs 10 darbuotojų, o varžybas ir treniruotes stebėti galės iki 100 žiūrovų – kaip tik tiek žmonių turėtų talpinti planuojamos sumontuoti mobilios tribūnos.

Šalia dengtos aikštės išdygs 10 metalinių modulinių konteinerių, kurių keturi bus skirti sportininkų rūbinėms, dušinėms ir tualetams, du – administracijai, du – bendrojo naudojimo patalpoms, vienas – lankytojų tualetams ir vienas – pastato valdymo ir aptarnavimo įrenginiams. Objektas bus pritaikytas žmonių su negalia reikmėms.

Sklypo taip pat laukia pokyčiai – šalia naujo statinio numatoma įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, nutiesti pėsčiųjų takus, aptverti teritoriją segmentine tvora. Užbaigus darbus, savivaldybė pastatą perduos sporto mokyklai „Tauras“, čia sportuoti bus galima ištisus metus.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad atnaujinti „Kelininko“ stadioną buvo užsibrėžusi ir ankstesnė miesto valdžia. 2014 m. skaičiuota, kad nedengto stadiono statyboms reiktų apie 2 mln. litų – šią sumą per LFF tikėtasi gauti iš tarptautinių futbolo federacijų.

Jovarų gatvėje iškilsiantis aikštynas pateks į Kauno rekreacinę teritoriją, šalia kurios yra Lampėdžio ežeras, paplūdimys, Kauno regiono kempingas, veikia Kauno irklavimo mokykla ir Lampėdžių bendruomenės centras. Be to, ketinama modernizuoti ir ežere veikiančią irklavimo bazę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA