Stiprios liūtys smogė ir Kauno bibliotekoms: nukentėjo šimtai knygų | Kas vyksta Kaune

Stiprios liūtys smogė ir Kauno bibliotekoms: nukentėjo šimtai knygų

Asociatyvi / VDU nuotr.

Praslinkusios liūties padarinius pajuto ir K. Donelaičio gatvėje įsikūrusios bibliotekos. Vienai kliuvo stipriai, kita krituliams jau buvo pasirengusi.

Pasak „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo, nuo antradienį užklupusio smarkaus lietaus Kaune nukentėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Vaclovo Biržiškos biblioteka, esanti K. Donelaičio g. 52. Čia pridaryta nemenkų nuostolių.

„Pro stogą prasiveržęs vanduo apliejo kelis šimtus bibliotekos knygų“, – teigia kaunietis. Dėl drėgmės kliuvo ne tik leidiniams: „vandens persunktų knygų svorio neatlaikė knygų lentynos.“

Susisiekti su V. Biržiškos bibliotekos direktore „Kas vyksta Kaune“ redakcijai nepavyko. Visgi, situaciją pakomentavo bibliotekininkė: „taip, patyrėme nuostolių – sušlapo šimtai knygų. Šiuo metu darbuotojai stengiasi knygas pernešti į sausą vietą.“

Ji teigia, kad vanduo sunkiasi per stogą, kurį jau apžiūrėjo atitinkamos tarnybos. Tačiau tvarkymo darbų moteris pakomentuoti negalėjo – ji nėra informuota, ar kažkas taisoma.

Nevaldomai besiliejančio vandens nešamų negandų teko atsikąsti ir Kauno apskrities viešosios bibliotekos padaliniams, įsikūrusiems K. Donelaičio g. 8 pastate.

Kaip pasakoja šios bibliotekos ūkvedė Vida, lietus išsiveržė per kanalizacijos šulinių dangčius, todėl lietus prasiskverbė tik į rūsio patalpas.

„Pas mus lietus į patalpas prasiskverbia kiekvienos liūties metu, todėl esame pasimokę ir rūsyje nebelaikome jokių knygų ar kitų vertingų daiktų“, – įstaigos personalo apdairumą demonstravo moteris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA