Įžūli sukčių schema: Kauno bendrovės vardu padarė nuostolių už keliasdešimt tūkstančių eurų | Kas vyksta Kaune

Įžūli sukčių schema: Kauno bendrovės vardu padarė nuostolių už keliasdešimt tūkstančių eurų

Lietuvos policijos nuotr.

Sostinės kriminalistų rankose – du asmenys, įtariami išvilioję daugiau nei 20 „Iphone“ mobiliojo ryšio telefonų. Betiriant nusikaltimą paaiškėjo, kad į veiką įvelta niekuo dėta Kauno įmonė ir net Pravieniškėse kalintis nuteistasis.

Rugpjūčio 2 d. sostinės Naujininkų rajone Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė du sukčiavimais įtariamus asmenis.

Jau atliekamo ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad vienas iš įtariamųjų, prisistatydamas Kaune veikiančios vienos uždarosios akcinės bendrovės atstovu ir klastodamas pirkimo-pardavimo sutartis, Vilniuje užsakydavo prekes, siekdamas be apmokėjimo vėliau jas pasisavinti.

Tokiu būdu iš vienos sostinėje kompiuterine technika prekiaujančios bendrovės buvo užsakyti 16 mobiliojo ryšio telefonų „Iphone X“, kurių bendra vertė sudaro apie 20 tūkst. eurų. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai įtariamuosius sulaikė, kuomet jie atsiėmė iš siuntų kurjerio į nurodytą vietą atvežtus užsakytus telefonus.

Asmenys sučiupti jiems atsiėmus apgaule užsakytus telefonus / Lietuvos policijos nuotr.

Pareigūnai nustatė, kad liepos pabaigoje tokiu pat būdu ir iš tos pačios įmonės buvo pagrobti 8 telefonai, kurių bendra vertė – 9,5 tūkst. eurų.

Tyrėjai pavyko išsiaiškinti, kad vienas iš minėtų nusikaltimų organizatorių šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių pataisos namuose, todėl rugpjūčio 7 d. atliko ten kratą.

Kratos metu pas 34 metų įtariamąjį buvo rastas mobiliojo ryšio telefonas, įvairūs užrašai ir kiti tyrimui reikšmingi įrodymai. Kratos buvo atliktos ir pas kitus, laisvėje esančius šio organizatoriaus bendrininkus. Vienos iš jų metu rasta daugiau nei 9 tūkst. grynųjų pinigų ir kiti tyrimui reikšmingi įrodymai.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą įgyjant didelės vertės svetimą turtą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA