Kelionėms su vaikais planuojama skirti įspūdingas viešojo transporto lengvatas | Kas vyksta Kaune

Kelionėms su vaikais planuojama skirti įspūdingas viešojo transporto lengvatas

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija 2018/08/15 13:46
Asociatyvi / Litrail.lt nuotr.

Numatoma suteikti galimybę vaikams iki 7 metų pirkti bilietus su 50 proc. nuolaida, jei tolimojo ar vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo transporte bus norima vaikui turėti atskirą sėdimąją ar miegamąją vietą. Tai numatančiam Transporto lengvatų įstatymo pakeitimui rugpjūčio 13 d.  pritarė Vyriausybė, vėliau jis bus teikiamas svarstyti Seimui, informuoja Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija.

Jei įstatymo pakeitimas bus priimtas, lengvatinį bilietą atskirai vietai vaikams iki 7 metų bus galima pirkti keliaujant tolimojo ir vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais.

Šiuo metu Transporto lengvatų įstatymas numato, kad „keleiviui, vežančiam keletą vaikų iki 7 metų tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais, suteikiama teisė trečiajam ir kitiems vaikams iki 7 metų įgyti vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo bilietą su 50 procentų nuolaida“. Pagal šią įstatymo nuostatą vaikams iki 7 metų nėra numatoma atskira sėdimoji arba miegamoji vieta. Atskirai sėdimai vietai 50 proc. nuolaida suteikiama tik perkant bilietą vaikams nuo 7 iki 10 metų.

Įstatymo pakeitimas suteiktų galimybę bet kokio amžiaus vaikui iki 10 metų pirkti bilietą atskirai sėdimai vietai už pusę kainos. Tai leistų palankesnėmis sąlygomis keliauti žmonėms su mažais vaikais, ypač vykstant į tolimas keliones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA